Novosti

20. srpnja 2017.

Jesen šarolikih i razigranih boja glazbe u Lisinskom

U ponedjeljak, 28. kolovoza blagajne Lisinskog započinju s radom. Dođite po svoju ulaznicu i budite dio bogatog programa spektakularnih koncerata.
 
Ljubiteljima klasične glazbe najavljujemo novu sezonu ciklusa Lisinski subotom i Lisinski arioso!
Svečanu gala-večer ciklusa Lisinski subotom otvorit će jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca John Malkovich u ulozi pripovjedača, a nastup će posebno obogatiti maestralni Radovan Vlatković na rogu i pijanistica Anastasia Terenkova uz Varaždinski komorni orkestar. Rusku duhovnu i svjetovnu glazbu slušat ćemo u izvedbi Zbora svećenika Sanktpeterburške mitropolije pod ravnanjem Jurija Gerasimova. Jesen će upotpuniti Harmonija disonance: Tragom tradicijskih pjevanja u izvedbi studenata Muzičke akademije, Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nezaboravni koncert održat će i umjetnici slavnog milanskog opernog hrama Teatro alla Scala, Cameristi della Scala. U vrijeme kasne, adventske jeseni čaroliju glazbe upotpunit će nova svjetska orguljaška zvijezda Thomas Ospital, a kruna glazbene jeseni u Lisinskom zasigurno će biti večer uz dirigenta Ivána Fischera i svjetski poznatog i nagrađivanog Budimpeštanskog festivalskog orkestra.
 
Na svečanom otvorenju opernog ciklusa Lisinski arioso zasjat će zvijezda opernoga sjaja, sopranistica Sonya Yoncheva uz Zagrebačku filharmoniju i dirigenta Dominga Hyndojana, a hladnu prosinačku noć ugrijat će svojim izvedbama slavni bariton Željko Lučić, maestro Ivo Lipanović i Simfonijski orkestar HRT-a.
 
Obožavateljima šarolike lepeze glazbenih žanrova donosimo uistinu bogat i raznovrstan program. Mihoviljske dane jeseni obogatit će ples Śląska, državnog ansambla iz Poljske i naš najpoznatiji folklorni Ansambl LADO. Publika će imati priliku vidjeti neke od najljepših poljskih tradicijskih plesova, kao i najreprezentativnije točke s programa Ansambla LADO Ispod duba stoljetnoga. Ljubiteljima sedme umjetnosti bit će zanimljivo izvođenje filmske glazbe Gheorgha Zamfira, kralja panove frule. Slavlje uspjeha od prošlogodišnje premijere do posjećenosti od 15.000 oduševljenih posjetitelja donosimo vam uz desetu, jubilarnu izvedbu mjuzikla Pacijenti. Listopadske večeri s melankoličnim kišama razvedrit će i rasplesati Voronješke djevojke, državni ansambl pjesama i plesova Rusije. Najljepši glas Mediterana, glazbena diva i miljenica svih generacija, Doris Dragović, vratit će se na pozornicu Lisinskog! Uz romantične melodije predstavit će nam se i grupa Odjila, koja izvodi prepoznatljivu romsku glazbu diljem svijeta. Emotivnu glazbenu večer donosi nam miljenik publike, popularni pjevač balada, Sergej Ćetković. Senzacija koju s posebnom radošću ugošćujemo prvi put u Lisinskom je ansambl Aleksandrov, Zbor, orkestar i balet Crvene armije. Ansambl oduševljava slušatelje u Rusiji, ali i diljem svijeta, izvodeći opsežan repertoar s više od 2000 djela, praćenih katkad akrobatskim koreografijama. Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u Lisinskom i uspjeha u Americi, mlada i talentirana Mia Negovetić dolazi ponovo u Lisinski, ovaj put u mjuziklu Magic Musical za sve generacije! Sve boje bogate jeseni u Lisinskom i etnoglazbe donosi nam Zrinka Posavec kao interpretatorica starogradskih pjesama i sevdalinki.
 
Više o našim koncertima pročitajte na: http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/