Novosti

4. lipnja 2019.

Jedinstveni ansambl Janoška živahno otvorio Večeri na Griču – na službenome putu!

Čak devet vrhunskih koncerata ove godine čine poznatu glazbenu manifestaciju Večeri na Griču – na službenome putu!, prvi od kojih je sinoć izazvao veliki aplauz podrške u Muzeju za umjetnost i obrt.
 
Generalni pokrovitelj „Večeri na Griču - Na službenome putu“ je INA – Industrija nafte, d.d.
 
Janoška ansambl svjetski je poznata skupina glazbenika, ekskluzivni izvođač prestižne diskografske kuće Deutsche Grammophon , koji njeguje uistinu jedinstven glazbeni stil. Aktualnim su albumom izazvali pravu “revoluciju” u pojmu muziciranja, spoju tradicionalnog i modernog, s izuzetno visokom razinom kvalitete, što je zagrebačka publika sinoć itekako prepoznala te nagradila gromoglasnim aplauzom podrške. “Janoška style” odlično se uklopio u ambijent MUO čija je intimna atmosfera dodatno istaknula živost i strast glazbenih karaktera, osvojivši srce svakog gledatelja.
 
Njihov buntovnički karakter, uz neustrašivo ispitivanje granica glazbene umjetnosti, uz neodoljivu pozitivnu energiju i neizmjernu ljubav te poštovanje prema velikim skladateljima i njihovim djelima, uistinu je poseban primjerak umjetničkog smjera. Od Bacha i Mozarta do Colea Portera i Beatlesa, Janoška ansambl sinoć nam je predstavio zanimljive aranžmane, spajajući naizgled nespojivo i istovremeno s velikom lakoćom prenoseći svoje ideje oduševljenoj publici koja je s velikim žarom upijala svaku odsviranu notu.

Tako su na bisu izveli zanimljivu kombinaciju - spojiti “All You Need Is Love” i “Ne dirajte mi ravnicu” uistinu je zanimljiv izazov kojime su iznenadili prisutne, ali i izazvali buru pozitivnih reakcija posvetivši tako posebnu pažnju mjestu u kojem sviraju, čiju su kulturu i popularno glazbeno nasljeđe s posebnom pažnjom istražili.

Zato je komunikacija s publikom tijekom cijelog koncerta bila na izuzetno visokoj razini, podijelili su svoju životnu priču - u ansamblu nastupa četvero braće iz obitelji u kojoj se već šestu generaciju prenosi neiscrpan glazbeni talent koji se formira na prestižnim sveučilištima, a svijetu predstavlja na najuglednijim pozornicama. Tako su i nekoliko vlastitih skladbi posvetili članovima svoje obitelji, a večer u duhovitom tonu, uz mnogobrojne odlično prihvaćene pošalice, rasplesali dinamičnom salsom.

Program se nastavlja već sutra, uz nastup velikih miljenika britanske kraljice, poznatog vokalnog sastava The Queen’s Six. Koncert počinje u 21 sat u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.
 
Autor fotografija: Tugomir Hrabrić