Novosti

5. svibnja 2017.

Intervju s Pat Methenyjem uoči koncerta kojeg će održati 2. lipnja u Lisinskom

"Zaista se veselim povratku u Zagreb! Uvijek sam tamo uživao svirajući tijekom svih tih godina i sretan sam što sam ponovno pozvan."
Ovaj će kultni glazbenik, dobitnik dvadeset Grammyja u dvanaest različitih kategorija, u Zagrebu nastupiti s djelomičnom obnovljenom postavom koju uz njega čine novi članovi: pijanist Gwilym Simcock i kontrabasistica Linda Oh, te dugogodišnji suradnik, bubnjar Antonio Sanchez koji je član raznih Methenyjevih formacija. S tim sastavom već nastupa u SAD-u, a tijekom svibnja i lipnja bit će na jednomjesečnoj turneji u sklopu koje će svirati diljem Europe, nakon toga koncertirat će u SAD-u, a na jesen ponovno s istim sastavom dolazi na jednomjesečnu europsku turneju. Rijetko koji glazbenik može se pohvaliti takvom koncertnom aktivnošću.

Ovom prigodom koncept je bio jednostavan - sastaviti doista posebnu grupu glazbenika i napisati glazbu za njih. Osim toga, važno je da su sposobni izvoditi moju glazbu nastalu u raznim razdobljima moje karijere. To je izvrstan koncertni sastav u kojem je svaki glazbenik na pozornici sjajan instrumentalist, što se osjetilo na našim dosadašnjim zajedničkim nastupima. Izvodimo mnoga od mojih djela koja već dugo nisam svirao. Linda i Gwilym zaista razumiju cjelokupan raspon djela iz svekolikog spektra mojeg stvaralaštva, a Antonio je svakako jedan od najvećih bubnjara ove i bilo koje druge epohe. Naši koncerti traju iznimno dugo jer obuhvaćaju široko područje. Uvjeren sam da će uživati svi koji su pratilli sve ono što sam radio tijekom dužeg razdoblja, a nadam se da će to biti dobar povod za stvaranje novih fanova među onima koji nisu upoznati s ničime što sam do sad radio.
 
Više o intervjuu s Pat Methenyjem pročitajte na portalu: SoundGuardian 
 
(Izvor: portal SoundGuardian, 5. svibanj 2017.)