Novosti

27. rujna 2017.

I poslije svega ostat će pisma - tradicionalni koncert Zvonka Bogdana i 21 tamburaša

Govori se da me varaš, da te ljubi neko sasvim treći, jer ja sam momak siromah...
 
Svake godine u prosincu, već tradicionalno, Zagreb i Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskoga posjeti legenda vojvođanske tamburaške i starogradske pjesme, istinski umjetnik, autor i pjevač Zvonko Bogdan.
 
Od klasičnih prepjeva mađarskih romansi do autorskih kompozicija u kojima su pjesničke slike vojvođanskih salaša i razigranih mrkova, prožetih tužnim tonovima otrgnuo je od zaborava i nekoliko najljepših sevdalinki i gradskih pjesama koje svjedoče jednom vremenu koje se ponoviti neće.
 
Svoje koncerte, uz pratnju 21 tamburaša iz Subotice i Velikog tamburaškog orkestra Radiotelevizije Vojvodine, radi jednom godišnje, po njegovoj želji, da ga ne zaborave, a da ne bude previše...
 
Vojvodino moja, Ova pisma refren nema, Prošle su mnoge ljubavi novije su skladbe u kojima možete uživati u zimskoj tamburaškoj noći, a bezvremenski hitovi Ej salaši na sjeveru Bačke, Kraj jezera, Govori se da me varaš, Već odavno spremam svog mrkova, Osam tamburaša s Petrovaradina dočarat će atmosferu panonskih ravnica, Dunava, bačkih salaša, fijakera sa somborskih ulica te tihih petrovaradinskih noći.