Novosti

12. lipnja 2019.

Gianluca Littera i Double Breath kvartet osvježenje za vruće zagrebačke ljetne večeri

Večeri na Griču na službenome su putu ugostili majstora malog diva puhača, Gianlucu Litteru i Double Breath Jazz Quartet.
 
Elegantan jazz uz primjese moderne klasike za romantičnu ljetnu večer odlično pristaje ambijentu ljetne pozornice Muzeja za umjetnost i obrt. Littera i Double Breath složan su kolektiv koji glazbu doživljava zrelo, još uvijek izlazeći iz okvira, lagano eksperimentirajući s mogućnostima instrumenata. Trenutak i mjesto inspiriraju program, tako da je zagrebačka publika mogla uživati u nešto drugačijoj izvedbi od najavljene, i to uz zanimljivo djelo Sedam grčkih plesova Alana Hovhanessa te legendarne Piazzoline Oblivion i Libertango čije su izvedbe izazvale glasan aplauz i „Bravissimo“ koji je odjeknuo publikom. To je posebno oduševilo goste iz Talijanskog instituta za kulturu, kojima su posvetili dinamična Piazzolina djela, kao pokroviteljima uz čiju pomoć je ovaj koncert uspješno realiziran. 
 
Glazbena priča uz toplu melodiju usne harmonike, improvizacijske klavirske note te čvrstu ritam podlogu kontrabasa i bubnja fantastičnih glazbenika uz neizostavan talijanski šarm bili su pravo osvježenje vruće zagrebačke ljetne večeri.
 
Program se nastavlja u subotu, 15. lipnja, i to u Crkvi sv. Blaža gdje će nastupiti jedan od najboljih dječačkih zborova, Augsburger Domsingknaben. 
 
foto: Tugomir Hrabrić