Novosti

24. svibnja 2017.

Gheorghe Zamfir, "kralj Panove frule" dolazi u Lisinski

Umjetnik koji je proglašen za najpopularnijeg skladatelja dvadesetog stoljeća, koncert će održati 25. rujna 2017. Ulaznice uskoro u prodaji.
 
Gheorghe Zamfir poznati je rumunjski skladatelj, svestrani umjetnik, tekstopisac i glazbenik koji je panovu frulu proslavio diljem svijeta. Impresivne nastupe održao je u Kanadi, Australiji, Americi, Južnoj Africi, a 25. rujna 2017. održat će veličanstven koncert u Lisinskom. Više nego glazbenik, majstor svog instrumenta, najbolji na svijetu, virtuoz Gheorge Zamfir posebna je ličnost u svijetu glazbe.
 
Njegova najpoznatija autorska djela su: Electrizeaza o sala din câteva masuri pod naslovom L'elvetiana objavljivana 1970. godine, zatim Aceasta muzica n-are vârsta. Ea este viaţa de toate zilele a unui popor şi natura care-l înconjoara, snimana u Francuskoj 1971. Francusku Sonatu Zamfir şi naiul sau: o muzica ce te face sa visezi napisao je 1971. godine. Ovo su samo neki od primjera glazbenog univerzuma kreirani od majstora Gheorgea Zamfira.
 
Skladatelj je koji se može pohvaliti s oko stotinu milijuna prodanih nosača zvuka i s više od 120 zlatnih i platinastih ploča! Dobitnik je brojnih nagrada, priznanja, viteških naslova kao i predsjedničkih odlikovanja. Auditoriju je poznat kao skladatelj filmske glazbe gdje surađuje s velikim imenima poput Ennija Morriconea, Quentina Tarantina, Jamesa Lasta i mnogih drugih.
 
Jedna od njegovih najpopularnijih i najpoznatijih izvedbi je pjesma The Lonely Shepard snimljena za film Kill Bill.