Novosti

25. veljače 2018.

Divanhana magičnim koncertom završila turneju "Zukva"

Popularni sevdah bend Divanhana sinoćnjim koncertom u Lisinskom završio je dvogodišnju koncertnu turneju "Zukva" nazvanu po istoimenom trećem diskografskom izdanju.
 
 
Od prve pjesme Stade se cvijeće rosom kititi preko popularnih izvedbi Divanhane kao što su Grana od bora, Crven fesić, Oj Safete, Sajo, Sarajlijo i Emina, zagrebačka publika gromoglasno je nagrađivala pljeskom sjajne mlade ljude koji su virtuoznim muziciranjem raznježili više od 1500 posjetitelja sinoćnjega koncerta.
 
„Koncert u zagrebačkom hramu kulture kruna je naše dvogodišnje turneje. U sklopu 'Zukva Tour' izbrojili smo više od 120 koncerata, obišli neka od europskih središta umjetnosti te održali koncerte na pozornicama najljepših kazališta. Svaki susret s publikom ispisao je svoju priču među našim uspomenama. Zagrebačka publika iznimno voli i osjeća sevdah. Sretna sam što smo na krilima pjesme sletjeli na njihova srca koja u sevdahu ljube. Našom glazbom i bojama zvuka prošetali smo cijelim Balkanom nošeni iskonskom ljepotom kojom je odisao prostor Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Jer ima raznih na svijetu noći, a neke se pamte dok oči se ne zatvore“, izjavila je pjevačica Divanhane, Naida Čatić.
 
Ugođaj je svakako upotpunjen i pjesmama koje su izveli s gitarističkim virtuozom Sanelom Redžićem te tamburaškim orkestrom iz Slavonije, a koncertni program vodio je TV voditelj i novinar Al Jazeere Balkans Adnan Rondić.
 
Nakon rasprodanih koncerata diljem Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i Europe, Divanhana završava koncertnu turneju "Zukva" koju je prema službenoj prodaji posjetilo više od 60.000 ljudi, čime su ti mladi umjetnici uspjeli u svojoj ideji da njeguju i predstavljaju sevdalinku u cijelom svijetu.
 
Nakon koncerta u Zagrebu, Divanhana se okreće novim projektima. Najavljuju suradnju sa zvijezdom Broadwaya, Breadleyjem Deanom koju će već potkraj sljedećeg mjeseca predstaviti publici. Dovršavaju i novi studijski album koji će biti dostupan sredinom travnja.