Novosti

28. rujna 2017.

Čarobni mjuzikl s čarobnom Mijom Negovetić

Magic Musical dvojezični je mjuzikl za cijelu obitelj koji predstavlja Miju Negovetić u prvoj kazališnoj ulozi. Jezične teme obrađene su kroz toplu priču i glazbenu čaroliju.
 
Pjevajući pamtljive refrene u originalnim pjesmama Olje Dešića, klinci će, u režiji Davida Petrovića naučiti mnoge riječi, fraze i situacije, a predivna scenografija i kostimi Nise Hrvatin Petrović potpuno će vas uvući u čaroliju.
 
Glazbu će uživo izvoditi Orkestar mladih glazbenika (OMG) iz Zagreba kojim će ravnati autor glazbe Olja Dešić, a kojem će pomoći i mladi dirigent Maro Rica.
 
Bila sam jako sretna kad su me pozvali da dođem glumiti u Magic Musical. Probe su odlične, puno je zabave, smijeha, glazba i koreografija su odlične i sve nam super ide. Jako mi je drago biti dio ovog projekta jer predstavlja novo iskustvo za mene, a osim toga, oduvijek mi je bila želja spojiti glumu, ples i pjevanje, a to sve ovdje mogu dobiti. A i super je ekipa! Bit ove predstave je da strani jezik, u ovom slučaju engleski, otvara mnoga vrata. Fora je što je predstava na dva jezika jer će djeca kad budu slušala engleski zapamtiti neke riječi, nešto će naučiti... Sve će biti jako zabavno. Radujem se i mislim da ću imati pozitivnu tremu uoči premijere. - otkrila je Mia Negovetić u nedavnom intervju za Glas Istre.
 
Kroz ovaj zabavni show u kojem se priča i pjeva na hrvatskom i engleskom, traže se skriveni objekti i razni tragovi kako bi se pronašao čarobni štapić kojeg je Čarobnjak (David Petrović) negdje izgubio. Izgubivši štapić, čarobnjak je izgubio i sve svoje moći. Mia Negovetić u ulozi je Malog Diva koji upoznaje Čarobnjaka i pomaže mu kroz ovu avanturu. Čarobnjak je na Sestricu (Anamaria Brižan) jednom prilikom, sasvim slučajno, bacio magiju i smanjio je do veličine mrava. U tom umanjeno-uvećanom svijetu, ona ima svoje misli, probleme i pjesme. Prijatelji su joj mravi Travko (Nataša Tepša) i Mravko (najmlađa glumica, osmogodišnja Lorena Vulić). Čarobnjak i Mali Div ne vide mrave i Sestricu, pa to uzrokuje razne komične situacije.

Ansambl u dvorani hotela Neboder u Rijeci vrijedno priprema ovu predstavu, vježbaju se plesne koreografije Martine Hrlić Rogić koju, uz glumce i pjevače, izvode djeca članovi plesne grupe Flame uz asistenciju pomoćne animatorice Nine Perić Dešić.
 
Podsjetimo, Magic Musical je nastao u produkciji Studija Maraton koji je upravo dovršio dvije uspješne i rasprodane sezone mjuzikla "Sušak, Sušak" i škole stranih jezika Linguae.

Premijera će se održati 18. studenog 2017. u 19:30 u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
Ulaznice možete kupiti na blagajnama Lisinskog ili online putem www.ulaznice.hr, a više informacija pratite na službenoj Facebook stranici i na www.magicmusical.info