Novosti

16. studenoga 2017.

Čardaš - Mađarska noć u Lisinskom

Spektakl u Lisinskom na kraju godine – Dan Dvorane
 
Ove će godine Dan Dvorane, u ritmu čardaša, biti raskošno i strastveno slavlje mađarske glazbe i umjetnosti.
 
Za nezaboravno glazbeno iskustvo pobrinut će se svjetski priznati umjetnici - pijanist Ivan Krpan i sopranistica Lana Kos u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića.
 
Ivan Krpan je osvojio prvo mjesto na velikom, prestižnom i važnom pijanističkom natjecanju Ferruccio Busoni u talijanskom gradu Bolzanu čime su mu otvorena vrata uspješne budućnosti na svjetskoj glazbenoj sceni. Ova se pobjeda smatra jednim od većih uspjeha hrvatskog pijanizma općenito.
 
Lana Kos svojim je talentom na samom početku karijere oduševila publiku debitantskom ulogom Kraljice noći u Mozartovoj Čarobnoj fruli u zagrebačkom HNK-u. Jedinstvenu boju glasa i raspon od tri oktave prepoznao je i Mstislav Rostropovič koji ju je pozvao da surađuje na novoj postavi opere Rat i mir Sergeja Prokofjeva u moskovskom Boljšoj teatru.
 
Dvoje mladih solista pratit će Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića koji svaki put iznova oduševljava strastvenim pristupom vrhunskim glazbenim djelima.
 
Ne propustite ovaj jedinstveni događaj i 29. prosinca dođite u Lisinski uživati u čardašu - u strasti, temperamentu i emocijama koje donose najbolje od mađarske glazbene umjetnosti.
 
Dobro došli na Dan Dvorane!