Novosti

4. srpnja 2017.

Američki zbor The Oakland University Chorale u sklopu europske turneje održali su koncert u Galeriji Klovićevi dvori

Najveću popularnost stekli su kao gosti na jednom od koncerata Rolling Stonesa u izvedbi pjesme „You can't always get what you want“
 
„Studenti su nevjerojatno uzbuđeni što će podijeliti svoju glazbu s publikom u Europi“, rekao je profesor i dirigent M. A. Mitchell. „Marljivo su radili cijelu godinu kako bi prikupili sredstva i pripremili glazbu za ovo putovanje. Ja sam uzbuđen zbog njih i vjerujem da će putovanje promijeniti njihove živote.“Zbor Oakland University Chorale održat će koncerte i u mnogim drugim europskim gradovima te saznati više o kulturi gradova koje posjećuju.
 
Članica Zbora, Caitlyn Bramble, osobito je oduševljena tim aspektom turneje. „Ono što me najviše veseli je prilika da se družim s domaćinima u Zagrebu“, rekla je. „Mislim da je najbolji način doživljaja neke druge kulture ili lokacije druženje s ljudima koji ga svakodnevno žive. Ne mogu dočekati da saznam više o Zagrebu i njegovoj turističkoj i kulturnoj ponudi.“Zagreb je i jedini grad u kojem nastupaju s drugim zborom. Nastup u Galeriji Klovićevi dvori obogatili su uz Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod dirigentskim vodstvom maestra  M. A. Mitchella.
 
Izvor: prevedeno sa stranice: http://bit.ly/2ul40Qe
 
Autor fotografija: Tugomir Hrabrić