Događanja

08.
srpnja 2018.
Nedjelja u 21:30 sati
Klovićevi dvori

VEČERI NA GRIČU:
SUDAR PERCUSSION

Nedjelja U 21:30
Klovićevi dvori
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
100 kn
Ulaznice
100,00 kn
SUDAR PERCUSSION
 
Program:
Jean-Michel Jarre: Calypso 2 
Jean-Michel Jarre/ Armin van Buuren: Stardust 
Jean-Michel Jarre: Velvet Road 
Jean-Michel Jarre: Touch To Remember
Nicolas Sinković: Outre
Jean-Michel Jarre: Aero
Jean-Michel Jarre: Ron's Piece 
Jean-Michel Jarre: Oxygene  
Jean-Michel Jarre: Souvenir of China
Jean-Michel Jarre:  Rendez Vous
Nicolas Sinković:Sudar Sequences
Jean-Michel Jarre: Revolution    
Jean-Michel Jarre: Chronology
Jean-Michel Jarre: Glory            
 
Udaraljkaška eksplozija i vizualna atrakcija!
 
Ansambl Sudar Percussion, „najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“ (Irena Paulus), na specifičan i vlastit način pristupa poznatim djelima klasične i popularne glazbe. Kombinacija inovativnosti i humora urodila je vrhunskim projektima ostvarenima u Hrvatskoj i inozemstvu (Watchers of the Skies, Vivaldis, Eat Suite, Oxygene). Za prvi album Eat Suite, masteriran u legendarnom studiju Abbey Road u Londonu, dobili su dvije prestižne nagrade na Independent Music Awards u Sjedinjenim Američkim Državama. Nastupili su na brojnim domaćim i inozemnim festivalima i snimili zanimljive spotove s pijanistom Matejom Meštrovićem, violinistom Stefanom Milenkovićem i Zagrebačkim solistima. Ansambl je surađivao i s najvećim imenima svjetske udaraljaške scene (Ink Experiment duo – Ivana Bilić i Nikola Krbanjević), Emanuel Sejourne, Pius Cheng, Dane Richeson, Ney Rosauro, Svet Stojanov, Slovenian Percussion duo, Rachel Xi Zang, Nancy Zeltsman, Paolo Cimmino, Tatjana Koleva, Maraca 2, Eric Sammut, Bogdan Bacanu, Stefan Milenković, Ivana Bilić i duo Tchiki), učinivši mnogo za predstavljanje udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj.
 
U rujnu 2016. godine Sudar je snimanjem videospota za pjesmu Oxygene IV francuskog skladatelja Jean-Michela Jarrea napravio još jedan snažan korak naprijed u svojem stvaralaštvu. Spot čija je premijera simbolično održana 16. rujna 2016., na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, snimljen je na prekrasnom zagrebačkom Medvedgradu u režiji Sandre Mihaljević. Oxygene IV najavljuje novi album koji će kao i prošli producirati Branimir Mihaljević, a predstavit će najpopularnija djela pionira elektroničke glazbe u energičnom stilu Sudar Percussiona i zasigurno izazvati oduševljenje koje je Jean-Michel Jarre izazvao prije četiri desetljeća. Snimka skladbe Oxygene IV dobila je iznimno pozitivne kritike ne samo publike nego i samog Jean-Michela Jarrea i njegova diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojim ansambl  ostvaruje međunarodnu suradnju.
10% popusta na jednokratno plaćanje gotovinom 20% osobe s invaliditetom i pratnja; učenici, studenti, umirovljenici; pretplatnici ciklusa Lisinski subotom, skupni posjeti (više od 15 ulaznica)