Događanja

15.
srpnja 2018.
Nedjelja u 21:00 sati
Mala dvorana

VEČERI NA GRIČU:
BROMLEY YOUTH CHAMBER ORCHESTRA

Nedjelja U 21:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
100 kn
Ulaznice
100,00 kn
BROMLEY YOUTH CHAMBER ORCHESTRA 
TIM WELLS, dirigent, umjetnički voditelj
 
Program:
 
George Friedrich Händel: Concerto grosso u a-molu, op. 6, br. 4 HWV 322
Wolfgang Amadeus Mozart : Adagio i Fuga u c-molu, K. 546
Franz Schreker : Intermezzo, op. 8 
Petar Iljič Čajkovski: Allegro ma non tanto u G-duru, TH 161 
Edward Elgar: Introdukcija i Allegro, op. 47
Wojciech Kilar : Orawa 
Astor Piazzolla : Chiquilín de Bachín / Dječak iz Bachína
 
Glazbena radost i mladost! Nudimo eliksir koji sigurno djeluje. Kažu da na mladima svijet ostaje, a upravo radi ovih glazbenika to je naljepša radosna vijest koju vam možemo otkriti. Ne propustite bolju budućnost svijeta na Griču!
 
Bromley Youth Chamber Orchestra (BYCO) ustanovljen je 1977. i čini ga četrdeset dvoje mladih gudača Zaklade Bromley Youth Music Trust (BYMT), državno priznatog neovisnog glazbenog servisa i vodećeg partnera Bromley Music Huba u jugoistočnom Londonu.
Ostvarili su suradnju s mnogim vodećim solistima: s violinistom Anthonyjem Marwoodom, čelistom Guyjem Johnstonom, pijanistom Philipom Fowkeom te s violinistom Janom Schmolckom s kojim su svirali Piazzollina Četiri godišnja doba na turneji po Ujedinjenom Kraljevstvu, Slovačkoj i Italiji. Redovito primaju nagrade na državnom glazbenom festivalu za mlade te nastupaju u Royal Albert Hallu u sklopu tzv. Schools Prom. Nakon uspješnog nastupa na međunarodnom glazbenom festivalu u Beču, predsjednik ocjenjivačkog suda opisao ih je kao „savršen profesionalni ansambl“.
 
Tim Wells počeo je učiti violončelo u klasi Williama Brucea, dok je istovremeno pjevao u zboru Westminsterske katedrale. Revan aranžer i skladatelj, skladao je niz djela za televiziju koja su objavljena u nekoliko svezaka i uvelike odjeknula u inozemstvu.
 
10% popusta na jednokratno plaćanje gotovinom 20% osobe s invaliditetom i pratnja; učenici, studenti, umirovljenici; pretplatnici ciklusa Lisinski subotom, skupni posjeti (više od 15 ulaznica)