Događanja

25.
svibnja 2015.
Ponedjeljak u 19:30 sati
Velika dvorana

UNIVERSITY OF NOTRE DAME Concert Band, SAD

Ponedjeljak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Hrvatska glazbena mladež
40 kn
Ulaznice
40,00 kn
Dirigent: Ken Dye
Gosti: Vokalni Studio Rijeka
Dirigentica: Katarina Jurić
 
Sveučilište Notre Dame
Sveučilište Notre Dame osnovano je 1842. godine od strane vlč. Edwarda Sorina, svećenika Družbe Svetoga Križa. To je nacionalno katoličko sveučilište i nalazi se u gradu South Bend, Indiana, 90km istočno od Chicaga. Pohađa ga 8.000 studenata iz svih 50 država SAD-a i iz mnogih drugih država svijeta. Sveučilište čine fakulteti umjetnosti i književnosti, znanosti, poslovanja i ekonomije, arhitekture, strojarstva i prava. Spada u red 20 najboljih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
University of Notre Dame Concert Band
Dobitnik Sudler Trophy, 2011.-2012.
Band je sastavni dio života kampusa Notre Dame već preko 165 godina. Svake godine više od 500 studenata sudjeluje na koncertima bendova, komornih ansambala, jazz bendova i sportskih bendova. Od 1845. nastupaju na koncertima, liturgijama, promocijama i sportskim događanjima, od kojih je najpoznatiji Fighting Irish limena glazba sa svojih 380 članova, koja nastupa na svakoj nogometnoj utakmici sveučilišne momčadi. 
 
Dr. Ken Dye
Dirigent bendova
Dr. Kenneth Dye je dirigent Banda i profesor glazbe na Sveučilištu Notre Dame. Diplomirao je na Sveučilištu u Houstonu, gdje je doktorirao glazbu te magistrirao poslovnu administraciju. Također, magistrirao je glazbenu umjetnost na California State University te diplomirao glazbu na University of Southern California. Prije Notre Dame, dr. Dye vodio je orkestre Rice University te bio pomoćnik dirigenta za Band na Olimpijskim igrama 1984. godine.
 
Kao skladatelj / aranžer, Ken Dye piše glazbu za nekoliko izdavača i radi kao skladatelj / aranžer za Sydney 2000 Olympic Band te kao aranžer za Dallas Symphony. Njegovo stvaralaštvo bilježi opus od preko 1800 radova za bend i orkestar, a izvode se diljem Sjedinjenih Država i u inozemstvu. Pod njegovim vodstvom, University of Notre Dame Concert Band nastupio je u Carnegie Hall-u, Sydney Opera House, Mozarteum-u u Salzburgu, Austrija te Koncertnoj dvorani Pekinga.
Grupni posjeti (više od 10 ulaznica): 35 kn Za korisnike Kulturnog pokaza Hrvatske glazbene mladeži ulaz besplatan. Učenici, studenti, pretplatnici dvorane Lisinski i Zagrebačke filharmonije : 35 kn