Događanja

04.
ožujka 2018.
Nedjelja u 17:30 sati
Mala dvorana

SVEČANOST HARFE

Nedjelja U 17:30
Mala dvorana
Organizator: ZONTA klub Zagreb
75 kn
Ulaznice
75,00 kn
Hrvatski orkestar harfi Tisuću žica

Zonta klub Zagreb, član udruge Zonta International, svjetske organizacije s više od 33.000 članica u 67 zemalja svijeta, koja okuplja poslovne i profesionalno usmjerene žene koje zajednički rade na poboljšanju pravnog, političkog, ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog i profesionalnog statusa žena u društvu organizira ovogodišnji, sada već tradicionalni deseti koncert Svečanost harfe.
 
Ove godine želi se pomoći Specijalnoj bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, bolnici koja je jedinstvena ustanova na području Republike Hrvatske: skrbi za preko 100 djece s višestrukim razvojnim teškoćama i kroničnim bolestima ili stanjima kojima je dug tijek liječenja. Za ispunjavanje tako zahtjevnih zadaća, osoblju su potrebna dodatna znanja i vještine u pružanju primjerene podrške djeci sa složenim potrebama. Na tragu tih nastojanja i zadaća Bolnice, što joj nameću specifičnosti organiziranja palijativne skrbi za djecu, prepoznata je potreba upoznavanja osoblja s dobrom praksom koja se provodi u sličnim ustanovama u susjednim zemljama. Tako da ovaj deseti dobrotvorni koncert Svečanost harfe koji ZONTA klub Zagreb organizira, čistim prihodom želi omogućiti studijsko putovanje osoblju Bolnice.
 
Organizirana su dva humanitarna koncerta u nedjelju, 4. ožujka 2018. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski; poslijepodnevni s početkom u 17:30 i večernji u 20:00 sati, s jedinstvenom cijenom ulaznica od 75 kuna.
 
Osim dobrotvornog aspekta, treba istaknuti da su koncerti jedinstveni i zbog toga što na njima nastupa orkestar od preko 25 harfista iz Hrvatske i regije koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije te daje značajan kulturni doprinos našem gradu i cijeloj regiji: koncerti orkestra harfi i u svijetu relativno su rijetki, a nude i mogućnost za edukaciju o ovom divnom glazbenom instrumentu. Umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta je gospođa Marija Mlinar, docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koja će, na vrlo zanimljiv i poučan način posjetitelje tijekom koncerata upoznati s harfom i razvojem harfe kao instrumenta.