Događanja

12.
veljače 2018.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

SOLISTIČKI KONCERT BOŽE VREĆE

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Udruga za promicanje kulture "NALA"
130 kn
150 kn
170 kn
Ulaznice
130,00 kn
150,00 kn
170,00 kn
Dramatičnost i virtuoznost jedinstvenog glazbenika sevdaha
 
Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.
 
Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem. Nakon četiri uspješna albuma, ovaj svestrani glazbenik i autor ove će godine izdati svoj peti autorski album na kojem će naglasak biti na spoju sa izuzetnim glazbenicima svjetskog glasa. Malo je reći da je Božo svestrana umjetnička duša što dokazuje i činjenica da će uskoro izaći i njegova druga autobiografska knjiga koja izlazi nakon sjajne i jedne od najprodavanijih autobiografskih knjiga pod imenom „Mila“.

 
Godina 2018. će za ovog pjevača uistinu biti dinamična, radna zbog turneje po Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi, Australiji i SAD-u. No, prije odlaska na svjetske koncerte, Božo sprema i nekoliko velikih regionalnih solističkih koncerata. Prvi će se održati u Zagrebu, u dvorani Vatroslav Lisinski, 12.2. gdje će uz Božu nastupiti i vrsni glazbenici: Hrvoje Rupčić, Đelo jr Jusić, Vasil Hadžimanov, Miro Navračić…
 
Za Božu cijela 2017 godina bila je u znaku fantastičnih, rasprodanih koncerata po cijelom širem regionu kao i u Europi. Među najistaknutijima ali i emocionalno najvrjednijima su koncerti u beogradskom Sava centru, u Kneževom
 dvoru u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, u Šibeniku na tvrđavi Sv. Mihovila te koncert u Varaždinu na Špancifestu koji je proglašen za jednim od najbolji koncerata u sedamnaest godina postojanja ovog festivala.  
10% na gotovinsko plaćanje i za umirovljenike i studente