Događanja

03.
listopada 2019.
Četvrtak u 20:00 sati
Velika dvorana

PRIČA O 50 GODINA GRUPE NOVI FOSILI
ZA DOBRA STARA VREMENA
2. KONCERT - RASPRODANO

Četvrtak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Aquarius Records d.o.o.
130 kn
150 kn
170 kn
220 kn
Ulaznice
130,00 kn
150,00 kn
170,00 kn
220,00 kn
Koliko se publika raduje obilježiti 50. obljetnicu grupe Novi fosili, najbolje govori podatak da je u vrlo kratkom roku prvi koncert – RASPRODAN!
 
Veliko slavlje glazbe, tradicije i ljubavi, za sve generacije!
 
S obzirom na veliki interes svih generacija da prisustvuju ovom velikom događaju, Sanja, Marinko i Zec dogovorili su se da će slavlje produžiti na još jedan datum!
 
"Sretni smo i ponosni što i nakon 50 godina postojanja grupe rasprodajemo koncerte. Hvala svima koji su odlučili s nama proslaviti ovu veliku obljetnicu. Pripremamo mnogo iznenađenja, gostiju i prije svega odličan provod! Vidimo se u Lisinskom 1. i 3. listopada", pozvala je obožavatelje Sanja Doležal.
 
Malo je glazbenih imena koja su se oduprla mijeni vremena i trendova i koja su ostala omiljena kod svih generacija. Upravo takvo rijetko ime su Novi fosili koji će u 2019. godini proslaviti čak 50 godina postojanja. Posvjedočit će to i jedini član benda koji je tu od samog početka pa do danas - Marinko Colnago, a koji se još uvijek sjeća te 1969. godine kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend. Mijenjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svijet, poput omiljene pjevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića, te posljednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već pedeset godina šire "dobre vibracije".
 
Bend je tijekom godina osvojio sve najvažnije diskografske nagrade, a vrlo su zapaženi bili i na inozemnim festivalima i natjecanjima. Njihove ploče i albumi godinama su najprodavanije, a njihove pjesme postale su hitovi svih vremena: Da te ne volim, Reci mi tiho, Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Košulja plava...
 
Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda Sanja Doležal koja s Fosilima nastupa još od 1983. godine. U grupu je došla s dvadeset godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvijezda bivše države, te je s Fosilima proputovala Europu, Rusiju, Kanadu i Sjedinjene Američke Države.
 
Godine 1987. Novi fosili predstavljaju Jugoslaviju na Eurovizijskom natjecanju u Bruxellesu s pjesmom Ja sam za ples i osvajaju četvrto mjesto. Singl s pjesmom objavljen je u devet europskih zemalja.
 
Danas, pedeset godina nakon pokretanja benda, njihova je dužnost generacijama koje dolaze prenijeti svoju ostavštinu, pa Marinko Colnago, Sanja Doležal i ‘dobri duh benda’ Vladimir Kočiš Zec započinju Priču o 50 godina Novih fosila. Kroz nju će se prisjetiti svih važnih događaja i osoba u proteklih pola stoljeća. Također veliku posvetu dat će i Gradu Zagrebu s kojim Fosili oduvijek imaju posebnu povezanost. Košulja plava, njihov veliki hit iz 1981. godine, neslužbena je himna nogometnog kluba Dinamo, a ta i druge pjesme Fosila postale su dijelom zagrebačke glazbene ostavštine.
 
Priča o 50 godina Novih fosila – Za dobra stara vremena bit će veliko slavlje glazbe, tradicije i ljubavi, za sve generacije.