Događanja

17.
listopada 2017.
Utorak u 19:30 sati
Velika dvorana

POVIJESNO GLAZBENI SPEKTAKL MIRAKUL

Utorak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Umjetnička organizacija Mirakul
120 kn
150 kn
170 kn
200 kn
Ulaznice
120,00 kn
150,00 kn
170,00 kn
200,00 kn

Čuda se ipak događaju!!!

Izvođači: Joško Ševo, Radojka Šverko, Boris Pavlenić, Lidija Horvat Dunjko, Stjepo Gleđ - Markos, Danijela Pintarić, Ervin Baučić, Max Hozić, Damir Mihanović - Čubi, Oliver Rogošić, Alen Đuras, Adalbert Turner-Juci, Paško Vukasović, Dario Došlić, Roko Šašić, Oliver Rogošić, Klapa Larus, Kristian Šupe, Drago Asić-Lika, Zbor Ivan pl. Zajc, Plesni studio ESCAPE, sinjski studenti kao osmanlijska vojska.

Ovaj čudesni povijesni događaj pod Sinjem iz 1715. godine pretvoren je u glazbeno-scensko djelo MIRAKUL koji nikoga  neće ostaviti ravnodušnim. To je najnoviji spektakl hrvatske glazbene (pop, rock i etno) scene, autora glazbe Dražena Žanka i autora libreta Ivana Ivice Krajača. Djelo je praizvedeno u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 4. prosinca 2016., a premijera je održana 13. kolovoza 2017. na stadionu NK Junak u Sinju. Te dvije izvedbe vidjelo je 4 500 posjetitelja.

Tim kompaktnim djelom želi se pokazati vrijednost glazbenog izričaja i riječi u osmišljavanju hrvatskoga nacionalnog identiteta. Mirakul je prekrasna priča o hrabrosti, ponosu, pobjedi, slobodi i vjeri. Zasnovana je na tri sveta osjećaja svakog slobodoumnog naroda: na domoljublju, vjeri i višestoljetnoj ogorčenoj borbi za slobodu naroda i svakog pojedinca.

Uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske, koji je i omogućio veličanstvenu pobjedu šačice hrabrih branitelja Sinja i Cetinskoga kraja, nad stostruko jačom osmanlijskom silom, narod istinski vjeruje i nosi tu vjeru u svojim srcima već stoljećima. Priča sadrži i prepoznatljive biblijske motive.

Mjuzikl MIRAKUL posebno je glazbeno-scensko djelo koje govori o našoj zemlji, povijesti i kulturi, a zasigurno će postati i dio naše kulturne baštine.

Dobro došli!