Događanja

02.
lipnja 2018.
Subota u 20:00 sati
Velika dvorana

PETER BENCE

Subota U 20:00
Velika dvorana
Organizator: PREDODROM d.o.o.
180 kn
200 kn
220 kn
240 kn
290 kn
Ulaznice
180,00 kn
200,00 kn
220,00 kn
240,00 kn
290,00 kn
Dvoranu Lisinski će ispuniti gromoglasni i impresivni zvuci klavira u izvedbi mladog virtuoza pijanista, Petera Bencea. Ovaj talentirani mađar, po prvi puta dolazi na naše prostore, nakon što je osvojio društvene mreže i sve ljubitelje vrhunske glazbe!
 
Od klasične do filmske glazbe, od rocka do popa, od Bacha do Michael Jacksona i Queena, Peter Bence ruši sve barijere između klasične i moderne glazbe svojom energičnom i ekspresivnom izvedbom. Svojim intenzivnim načinom sviranja i postavljanjem klavira na potpuno novi nivo, inspiracija je i mladim i starijim generacijama, kao i svim ljubiteljima glazbe diljem svijeta.
 
Peter Bence, međunarodno prepoznat, uvaženi virtuoz pijanist, skladatelj i producent, osvojio je Internet obradama Michael Jacksona, Queena i planetarno poznate Sie, na čemu je sakupio preko 200 miliona pregleda, te naravno, nezaobilaznom pjesmom Despacito! Da se ovakav talenat rijetko nalazi, bilo je jasno već sa dvije godine, kada je započeo svoj glazbeni put, svirajući po sluhu melodije iz svojih omiljenih crtića, na klaviru svoga djeda!
 
Sa sedam godina napisao je svoju prvu kompoziciju, inspiriranu Mozartom i Chopinom, a s 11 godina objavio je svoj prvi solo album.
 
U tinejđerskim godinama, počeo je pokazivati velik interes za područje filmske glazbe, posebice glazbu Johna Williamsa, koji mu je otvorio sasvim novi svijet, u kojem će se mladi Peter poigravati i istraživati i na kraju, pronaći sebe.
 
Unatoč izvanrednom glazbenom obrazovanju -  nakon osnovne glazbene škole, nastavlja obrazovanje na Berklee College of Music u Bostonu, najveći utjecaj na njega ostavlja Michael Jackson.
 
2015. godine stavlja svoju prvu obradu Michael Jacksonove pjesme „Bad“ i tu počinje povijest - 10 milijuna pregleda u samo nekoliko dana!!!! Samo u  prošloj godini je odsvirao 20 koncerata na 4 kontinenata, uključujući i nastup na otvorenju glazbenog festivala BBC PROM u Londonu, pred 50.000 gledatelja! 
 
Senzacija ovog mladog pijanista leži u vrhunskoj klavirskoj tehnici, nevjerojatnom talentu i skromnosti, a inspiraciju crpi iz svog omiljenog hobija – kuhanja.