Događanja

24.
listopada 2017.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

ODJILA
RUSKO - ROMSKA ROMANSA

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
100 kn
120 kn
140 kn
Ulaznice
100,00 kn
120,00 kn
140,00 kn
Bogata paleta emocija tradicijske romske glazbe
 
Ansambl Odjila diljem svijeta izvodi prepoznatljivu romsku glazbu, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i na glazbu iz legendarnih filmova Cigani lete u neboMoja slatka umiljata zver itd. Mediji u mnogim državama često Odjilu predstavljaju kao autentični ciganski bend iz Moskve, što svjedoči o perfekciji članova sastava u izvođenju romske glazbe.
 
Od 1983. do 1990. godine objavili su tri albuma (dva zlatna). Na trećem je glazba iz filmova Tamna strana sunca, Drugi čovek i Osmi dan u nedelji, u kojima su članovi bili ne samo glazbenici nego i glumci. (Spoj glazbe i glume specifičan je i za kazališnu predstavu Letimo, srešćemo se u režiji Steve Žigona). U to je vrijeme ansambl Odjila osvojio i nagradu Orfej za najbolju ploču prema izboru tadašnjega JRT-a te europsku nagradu za najbolju pjesmu (Solniška) na Natjecanju za najbolju radijsku snimku u Europi. Zapažene nastupe održali su i u Kolarčevoj zadužbini i u Slovenskom narodnom gledališču Maribor i to kao prvi glazbeni sastav koji je nastupao u tom teatru od njegova osnivanja.
 
Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svjetskom festivalu romske glazbe 1988. u Londonu, gdje je dobio više priznanja i pohvala, čak i od grupe Gipsy Kings. Odjila se sluša ne samo diljem Europe nego i izvan nje, sve do Dalekog istoka (Južna Koreja, Singapur).  

20% popusta zaposlenicima Končar DIST