Događanja

15.
svibnja 2018.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

NAJLJEPŠA OBITELJSKA PRIČA – MIRKO ŠVENDA ŽIGA

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Žiga Žaga, d.o.o.
80 kn
120 kn
150 kn
Ulaznice
80,00 kn
120,00 kn
150,00 kn

Mirko Švenda Žiga ispisuje svoju glazbenu povijest već punih 35 godina i njegova publika uživa u njegovoj glazbi, pjesmama, njegovoj snazi, velikom srcu i zabavljačkom duhu.

Mnogi ga nazivaju hrvatski slavuj upravo zbog njegovog osebujnog lirskog tenora. Objavio je više nego uspješno albume s pjesmama u kojima je koristio etno motive kako međimurske, tako i tradicijske glazbene baštine iz cijele Hrvatske.

Poznate su i njegove pjesme s Obiteljskog albuma (diskografska kuća Croatia Records) 

Mama, Pismo ćali, Kćeri moja, Dida moj, Sine moj, Sestrice…pjesme renomiranih autora Žiga donosi na svoj način s lirskim "belkanto" vokalom. Svaka od pjesama pjeva o pojedinom članu obitelji, o ljudima koje najviše volimo, o onima koji su nam najdraži i koji čine naš život ljepšim.

Žiga je u svibnju 2017. godine održao koncert pod nazivom "Najljepša obiteljska priča" pred prepunom dvoranom V. Lisinski, a sudjelovali su poznate hrvatske glazbene obitelji.

I ove godine na Dan obitelji 15.5.2018. - održat će se drugi, sada već tradicionalni koncert "Najljepša obiteljska priča" (autor i producent: Mirko Švenda Žiga) u dvorani V. Lisinski, a nastupit će također poznate hrvatske glazbene obitelji:

-          Obitelj Rucner
-          Obitelj Šafarić
-          Obitelj  - braća Baruni (9 braće)
-          Obitelj Nedić
-          Gelato Sisters
-          Obitelj Pavin – otac Dražen i sin Domagoj (duhovna glazba)
-          Kum koncerta: Voljen Grbac, kumce: Matej Prpić
-          Orkestar Tonija Eterovića i Bandisti

Voditelj programa: Branko Uvodić

Samim ovim izuzetnim glazbenim projektom „Najljepša obiteljska priča“ – Žiga zapravo iskazuje osobno poštovanje prema obitelji koja je temelj postojanja.

Mirko Švenda Žiga u 2017. godini osvojio je i dvije izuzetno vrijedne nagrade i to: grand prix festivala "Marko Polo",Korčula  te grand prix 15. Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“ za skladbu "Duša s tobom" na kojoj su radili Mirko Švenda Žiga, Nenad Ninčevćić i Toni Eterović.

U 2018. Mirko Švenda Žiga imenovan je umjetničkim direktorom Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“.