Događanja

22.
veljače 2018.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

MOJA NUKLEARNA LJUBAV

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar Rugantino
65 kn
Ulaznice
65,00 kn
Koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju?

Predstava Moja nuklearna ljubav koprodukcijski je projekt Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, u suradnji s Muzejom prekinutih veza.

Nastala je na temelju iskaza napisanih na internetskom forumu, u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa za sobom povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme, dajući uvijek različiti odgovor na pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Ti odgovori kazališno su zanimljivi ponajviše zbog vlastite gorko-slatke dvojnosti; riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, provučenim kroz urnebesno smiješne skice opsesivne potrage za srodnom dušom. U hrvatskom kazalištu prvi je to pokušaj fiksiranja virtualnog jezika interneta kojim se ponajviše koriste mladi i urbani ljudi te njegove (re)prezentacije kazališnim sredstvima.

Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara - priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj.Važno je istaknutida rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja što ju svrstava na sam vrh čitanosti.

Redateljica: Olja Lozica
Dramaturg i skladatelj: Matko Botić
Scenografkinja i kostimografkinja: Ana Sekulić
Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola

Igraju: Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović i Filip Vidović

PRODUKCIJA: Teatar Rugantino, Kotar teatar, Akademija dramske umjetnosti
- umirovljenici/studenti/đaci - 45 kuna - grupe 10 osoba i više - 40 kuna (+2 ulaznice gratis)