Događanja

26.
listopada 2017.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

MOJA NUKLEARNA LJUBAV

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar Rugantino
65 kn
Ulaznice
65,00 kn
Koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju?
 
Predstava Moja nuklearna ljubav koprodukcijski je projekt Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, u suradnji s Muzejom prekinutih veza.
 
Nastala je na temelju iskaza napisanih na internetskom forumu, u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa za sobom povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme, dajući uvijek različiti odgovor na pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Ti odgovori kazališno su zanimljivi ponajviše zbog vlastite gorko-slatke dvojnosti; riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, provučenim kroz urnebesno smiješne skice opsesivne potrage za srodnom dušom. U hrvatskom kazalištu prvi je to pokušaj fiksiranja virtualnog jezika interneta kojim se ponajviše koriste mladi i urbani ljudi te njegove (re)prezentacije kazališnim sredstvima.
 
Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara - priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj. Važno je istaknutida rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja što ju svrstava na sam vrh čitanosti.
 
Redateljica: Olja Lozica
Dramaturg i skladatelj: Matko Botić
Scenografkinja i kostimografkinja: Ana Sekulić
Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola
 
Igraju: Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović i Filip Vidović
PRODUKCIJA: Teatar Rugantino, Kotar teatar, Akademija dramske umjetnosti
 
 
Umirovljenici/studenti/đaci - 45 kuna Grupe 10 osoba i više - 40 kuna (+2 ulaznice gratis)