Događanja

30.
listopada 2017.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

MLADI U LISINSKOM
FABIO JURIĆ, violončelo
CHIARA JURIĆ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
Fabio Jurić, violončelo
Chiara Jurić, klavir
 
Program:
F. Schubert: Sonata u a-molu za arpeggione i klavir D.821
D. Šostakovič: Sonata u d-molu za violončelo i klavir op. 40
A. T. Šaban: Lamento za violončelo solo
 
Fabio Jurić rođen je u Puli 1991. godine. 1999 godine započinje onsnovnoškolsko obrazovanje u Glazbenoj školi „Ivana Matetića Ronjgova“ u Puli u klasi prof. Dražena Maretića. Srednju školu nastavlja u Rijeci u klasi prof. Maura Šestana, gdje maturira s odličnim uspjehom 2010. godine. Iste godine upisuje studij violončela smjer orkestralni glazbenik u klasi prof. Xenie Janković na Hochschule für Musik Detmold (Njemačka), gdje je diplomirao u prvom stupnju 21.4.2015 godine. Studij nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Monike Leskovar, gdje 2.7.2016 diplomira. Vec od školske godine 2015/2016 radi u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova.
 
Tijekom školovanja više je puta nagrađivan: 10 prvih, 8 drugih nagrada i mnogobrojna priznanja na Županijskim, Regionalnim i Državnim natjecanjima (2002., 2004., 2006., 2008., 2010.), Državnim natjecanja komornih sastava, Međunarodnom susretu harmonikaša (2006., 2007., 2008.) kao i Međunarodna natjecanja „Rudolf Matz“, „Lyons“,  „Antonio Janigro“ i  „Istria Nobilissima“ (2008., 2015.). Često odžava samostalne recitale od kojih su najvažniji cjelovečernji recital u sklopu ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj 2009. godine. Na Festivalu klasične glazbe “Dr. Franjo Kresnik“ u Rijeci 2009. godine, održao je cjelovečernji koncert sa triom (Šiljak, Jurić, Bilić). 2010. godine je svirao je Čajkovski: Rokoko varijacije uz pratnju Orkestra opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Također 2012. godine održao je recital sa sestrom Chiarom Jurić u Medulinu.
 
Sa 17. godina bio je najmlađi član Pulskog simfonijskog akademskog orkestra, te povremeno surađuje sa Riječkom Filharmonijom. Za vrijeme studija bio je član ansambla eksperimentalne glazbe "Earquake" i "APU", kao i "Celloensamble Detmold" s kojim je nastupao diljem Njemačke. Polazio je mnogobrojne međunarodne tečajeve violoncella kod renomiranih profesora: M. Virant, L. Mezo, S. Sondeckiene, M. Leskovar, D. Grigorian, X. Janković, G. Thoday, M. Fahlenbock (Ensemble Recherche), M. de Macedo, D. Dichtiar, A. Schiff, W. Böttcher, C. Richter.
 
Chiara Jurić rođena je u Puli 1992. gdje započinje, u svojoj 6 godini, glazbeno obrazovanje, predmet klavir, u klasi prof. Snježane Demarin. Od 2009. nastavlja školovanje u Rječkoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u klasi prof. Vladimira Babina. Nakon što je maturirala klavir, 2011. godine je maturirala i flautu u istoj glazbenoj školi, u klasi prof. Paole Radin. Godine 2010. upisuje Zagrebačku Muzičku akademiju u klasi prof. Đorđa Stanettija, te diplomira 2015. godine. Iste godine upisuje studij usavršavanja također na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija. Akademske godine 2013./2014. bila je Erasmus studentica na Conservatoriu Giuseppe Tartini u Trstu u klasi prof. Massima Gona. Trenutno radi u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova kao profesorica klavira. Dobitnica je 10 nagrada na državnim natjecanjima i 3 nagrade na međunarodnim natjecanjima, te mnogobrojnih priznanja. Redovno nastupa kao solistica, te u raznim komornim sastavima. Polazila je međunarodne seminare i tečajeve glasovira kod eminentnih stručnjaka: Arbe Valdma, Roberta Lehrbaumera, Yossi Reshefa, On Mitanija, Manane Kandelaki, Rubena Dalibaltayana, Marine Ambokaze, Eugena Indijića i dr.
50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Jedan sat prije koncerta učenici i studenti uz predočenje valjanog dokumenta mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn ukoliko je preostalo ulaznica.