Događanja

12.
listopada 2019.
Subota u 12:00 sati
Mala dvorana

MINIMINI CIKLUS
JEŽEVA KUĆICA - RASPRODANO

Subota U 12:00
Mala dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
50 kn
Ulaznice
50,00 kn

Tekst: BRANKO ĆOPIĆ
Glazba: HRVOJE HEGEDUŠIĆ
Režija: PETRA RADIN
Orkestralni aranžmani: MARIN RABADAN
Dirigent: DAVID DANZMAYR/DINKO APPELT
Vokal i gluma: HANA HEGEDUŠIĆ, BORKO PERIĆ, VLADIMIR TINTOR
Scenografija i kostimografija: SARA LOVRIĆ CAPARIN
Produkcija: SILVANA BAKIJA ŠIMIĆ

Ježeva kućica autora Branka Čopića od 1957. godine kada je nastala pa sve do danas postala je najpopularnijom i najdugovječnijom slikovnicom u Hrvatskoj. To je jedna od najljepših priča u stihu za velike i male.

Ova legendarna basna u stihovima prenosi univerzalnu poruku o ljubavi prema domu, kao prostoru vlastite slobode i sigurnosti, a Ježurka Ježić postaje svojevrsni junak koji putuje kroz vrijeme kako bi nas sve, i na svima razumljiv način, podsjetio na vrijednosti koje smo danas skloni zaboraviti. Ne čudi stoga što je Ježeva kućica postala apsolutni klasik dječje književnosti i što mnogi, još i dandanas, njezine stihove znaju napamet. Priča je to koja je od svog nastanka 1957. obilježila djetinjstvo brojnih generacija prije, a kao i sve što je vrijedno i bezvremensko, Zagrebačka filharmonija, u režiji Petre Radin, oživit će ovu priču i za generacije koje dolaze.

U trideset i pet minuta, koliko traje predstava, djeci će biti pružen program kreiran od strane vrhunskih umjetnika iz područja glazbene, književne, dramske i likovne umjetnosti –  svjesni odgovornosti, jer nova, mlada publika nasljeđuje kulturu kojom će oplemenjivati svijet!

Ježeva kućica namijenjena je dobnoj skupini od 4 do 11 godina. I za sve one starije od toga koji žele sudjelovati u čarobnoj igri glazbene, književne i scenske umjetnosti.

 

Pretplatnici Crvenog, Plavog i OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije prilikom kupnje ulaznice za koncertne predstave MINIMINI CIKLUSA ostvaruju poseban popust od 20% na blagajni Zagrebačke filharmonije.