Događanja

05.
ožujka 2016.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM: KOGAN & YOON - DAME PREUZIMAJU

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
120 kn
160 kn
200 kn
Ulaznice
120,00 kn
160,00 kn
200,00 kn
Ciklus Lisinski subotom
 
Ksenia Kogan, glasovir
Soyoung Yoon, violina
Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije
Tomislav Fačini, dirigent
 
 
Dame biraju - Kogan & Yoon u večeri najljepše glazbene romantike
 
Jedan maestro, dvije dame, tri koncerta i orkestar za pet u subotu 5. ožujka u Lisinskom!
 
Pijanistica Ksenia Kogan jedna je od sjajnijih umjetnica mlađe generacije u Rusiji. Dolazi iz glazbene obitelji pa je od djetinjstva okružena glazbom. Imala je priliku susretati se s vrhunskim glazbenicima različitog profila: dirigentima, skladateljima, instrumentalistima, pjevačima, jazz glazbenicima. Zahvaljujući tome, stekla je široko i svestrano iskustvo koje joj je pomoglo u suradnji s vrsnim glazbenicima različitog porijekla i stilova, ali i u mnogim umjetničkim projektima. Njezino je međunarodno scensko iskustvo zaista bogato. Nastupala je u najprestižnijim svjetskim dvoranama. Među trijumfe ubrajaju se pobjede na međunarodnim klavirskim natjecanjima: Grand Prix na “Grand Premio Europeo Mendelssohn” u Italiji, “Viardo International Piano Competition” u Dalasu  (SAD), “Parnassos International Piano Competition” u Monterreyu (Meksiko), “Virtuosi per musica di pianoforte” u Češkoj itd. Sudjelovala je u UNESCO-vim glazbenim projektima za mir. Njezin bogat repertoar uključuje djela različitih stilova, od baroknih do suvremenih djela. Izvedbama osvaja srca publike diljem svijeta, a novinske su kritike pune entuzijazma. Ksenia Kogan je prava predstavnica slavne ruske tradicije izvođačke umjetnosti.
 
“Ksenija dopunjuje svoju tajanstvenu umjetničku prirodu osobnošću i zrelošću izvedbe. Ima izuzetnu tehniku kojom izražava duboku emocionalnost, ali i pronicave glazbene koncepte s jednakom izuzetnom uvjerljivošću…”
                                                                        Nikolaj Luganski
 
Nakon što je osvojila prvu nagradu na uglednom Natjecanju Henryk Wieniawski 2011. u Poznańu, u Poljskoj, Soyoung Yoon prepoznata je kao jedna od vodećih violinistica svoje generacije. Soyoung je ubrzo stigla na svjetsku pozornicu te zadivila publiku i glazbenike svojim očaravajućim nastupima na najpoznatijim svjetskim violinističkim natjecanjima. Pobjednica je triju najzahtjevnijih svjetskih natjecanja: Natjecanja Čajkovski 2007. godine u Moskvi, Natjecanja kraljice Elizabete u Bruxellesu 2009. godine i Međunarodnog violinističkog natjecanja u Indianapolisu 2010. godine. Šokirala je glazbeni svijet 2006. godine pobijedivši na Natjecanju David Ojstrah te istovremeno osvojivši Grand Prix Virtuoso Prize i Lutoslawski Society Special Prize. Soyoung je sudjelovala u nacionalnom televizijskom dokumentarcu u produkciji WDR-a "Der Weg des Meistergeiger". Nastupala je u svjetski poznatim dvoranama: dvorani Boljšoj teatra u Moskvi, Međunarodnom domu glazbe u Moskvi, Tonhalleu u Zürichu, dvorani Kölnske filharmonije, Centru za izvedbene umjetnosti u Tel Avivu, Belgijskom umjetničkom centru i Umjetničkom centru u Seulu...
 
„Iznimno talentirana, s intenzivnim temperamentom te odvažnošću.“
 
“S nepunih trideset godina, virtuozna korejska glazbenica Soyoung Yoon čvrsto se pozicionirala kao jedna od najboljih violinistica na današnjoj sceni.”
The Strad
Program:
H. Wieniawski: Koncert za violinu i orkestar u fis-molu, br. 1, op. 14
E. Grieg: Koncert za glasovir i orkestar u a-molu, op. 16
F. Mendelssohn-Bartholdy: Koncert za violinu, glasovir i orkestar u d-molu, op. 64
10% na jednokratno plaćanje gotovinom. 20% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu). 20% popusta učenicima, studentima, umirovljenicima, članovima HAK-a, za članove MUO-a, dosadašnjim pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom, pretplatnicima ciklusa Lisinski Arioso, skupnim posjetama (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici, 2 sata prije koncerta uz predočenje odgovorajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!