Događanja

07.
listopada 2017.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
J. MALKOVICH, pripovjedač
R. VLATKOVIĆ, rog
A. TERENKOVA, glasovir
VARAŽDINSKI KOMORNI ORKESTAR
A. CASELLATI, dirigent - RASPRODANO

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
200 kn
250 kn
300 kn
Ulaznice
200,00 kn
250,00 kn
300,00 kn
Nezaboravni početak nove sezone!
 
John Malkovich, pripovjedač
Radovan Vlatković, rog
Anastasya Terenkova, glasovir
Varaždinski komorni orkestar
Alvise Casellati, dirigent
 
PROGRAM:
Edward Elgar: Serenada u e-molu za gudače, op. 20 
Bruno Bjelinski: Concertino za rog, čelestu, gudače i udaraljke
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za rog i orkestar u Es-duru, br. 2, KV 417
Alfred Schnittke: Koncert za glasovir i gudače
 
John Malkovich, sjajni holivudski glumac hrvatskih korijena, producent, redatelj i modni dizajner, Anastasya Terenkova, mlada, međunarodno priznata pijanistica koja ujedinjuje „francusku samouvjerenost i urođeni ruski duh“ te proslavljeni kornist Radovan Vlatković, jedan od malobrojnih počasnih članova londonske Kraljevske akademije za glazbu, uz sudjelovanje Varaždinskog komornog orkestra pod ravnanjem Alvise Casellatija, jamstvo su nezaboravnog početka nove sezone Lisinski subotom! Vlatkovićevo jedinstveno glazbeno umijeće, snaga i profinjenost doći će do izražaja u Concertinu za rog, čelestu, gudače i udaraljke hrvatskoga skladatelja Brune Bjelinskog, kao i u Mozartovu Koncertu za rog i orkestar u Es-duru. Prethodit će im Schnittkeov Koncert za glasovir i gudače koji se pokazao kao izvrsna platforma za stvaranje novog "crossover klasičnog glazbenog djela“. Schnittkeova je glazba nevjerojatan potencijal za stvaranje dijaloga glasovira i pripovjedačkoga glasa koji donosi brižljivo birane ulomke iz romana O junacima i grobovima argentinskog pisca Ernesta Sabata. Malkovich utjelovljuje glas Fernanda Vidala Olmosa, iz poglavlja Izvještaj o slijepima, okrutnog i naizgled potpuno poremećenog paranoika opsjednutog slijepcima i zlom.
 
***CIJENE PRETPLATNIČKIH ULAZNICA***
 
DOSADAŠNJI PRETPLATNICI CIKLUSA LISINSKI SUBOTOM:
1.250,00 kn / 1.050,00 kn / 950,00 kn
 
REDOVNA CIJENA PRETPLATNIČKIH ULAZNICA:
1.600,00 kn / 1.400,00 kn / 1.200,00 kn
 
POPUSTI se ostvaruju na blagajni Lisinskog i vrijede isključivo za redovne cijene pretplate Lisinski subotom (1.600 kn/ 1.400 kn/ 1.200 kn):
10% popusta za studente, učenike, umirovljenike
20% popusta za članove HAK-a
30% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u
pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu)
Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice osim za
osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju.
Popusti se ne zbrajaju!
Na ukupan iznos računa odobrava se 10% popusta za
jednokratno plaćanje gotovinom.
Moguća obročna otplata u šest rata.
 

Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, pretplatnike ciklusa Lisinski arioso, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i Končar DIST, skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!