Događanja

21.
listopada 2017.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ZBOR SVEĆENIKA SANKTPETERBURŠKE MITROPOLIJE
JURIJ GERASIMOV, dirigent

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
130 kn
170 kn
210 kn
Ulaznice
130,00 kn
170,00 kn
210,00 kn
Zbor svećenika Sanktpeterburške mitropolije
Jurij Gerasimov, dirigent
 
PROGRAM:
Pavel Grigorjevič Česnokov, Fjodor Veližanski, Aleksandar Kosolapov, Nikolaj Nikolajevič Kedrov st., Leonid Viktorovič Afanasjev...
 
Jedinstveni događaj, nadahnuto, umjetnički vrhunsko i vrlo posjećeno prošlogodišnje gostovanje Zbora ruske patrijaršije iz Moskve ohrabrilo je Dvoranu Lisinski da predstavi još jedan vrsni ansambl posvećen duhovnoj i svjetovnoj ruskoj zborskoj glazbi – Zbor svećenika Sanktpeterburške mitropolije! Zbor je 1971. utemeljio mitropolit Nikodim s nakanom glazbenoga obogaćivanja i upotpunjavanja eparhijske proslave i svečanosti. Izvrsnost zbora, kojemu posebnu potporu daje i mitropolit Aleksej, poslije patrijarh Aleksej II., svjedoči među ostalim nastup na sceni Baleta Kirov i Sanktpeterburške državne kapele, kao i sudjelovanje u obilježavanju tisućite obljetnice Krštenja Rusije. Suvremenu povijest Zbora počinju pisati diplomanti Sanktpeterburške teološke akademije, 2008. godine, s kojima pod ravnanjem umjetničkog ravnatelja i dirigenta Jurija Gerasimova, paroha sanktpeterburške katedrale Preobraženja Gospodnjega, od 2010. počinje intenzivna koncertna i liturgijska aktivnost, kao i brojna gostovanja i turneje po Rusiji, ali i izvan nje. Zbor svećenika Sanktpeterburške mitropolije nije samo jedan od brojnih glazbenih ansambala, nego i susretište paroha, revnih i privrženih pastira svojih parohija, koji predano  naviještaju Božju riječ glazbom te iskazuju dubinu, snagu i ljepotu molitve. Oni služe, poučavaju i odgajaju te svojim pjevanjem i iskrenim propovijedanjem nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

***CIJENE PRETPLATNIČKIH ULAZNICA***

DOSADAŠNJI PRETPLATNICI CIKLUSA LISINSKI SUBOTOM:
1.250,00 kn / 1.050,00 kn / 950,00 kn
 
REDOVNA CIJENA PRETPLATNIČKIH ULAZNICA:
1.600,00 kn / 1.400,00 kn / 1.200,00 kn
 
POPUSTI se ostvaruju na blagajni Lisinskog i vrijede isključivo za redovne cijene pretplate Lisinski subotom (1.600 kn/ 1.400 kn/ 1.200 kn):
10% popusta za studente, učenike, umirovljenike
20% popusta za članove HAK-a
30% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u
pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu)
Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice osim za
osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju.
Popusti se ne zbrajaju!
Na ukupan iznos računa odobrava se 10% popusta za
jednokratno plaćanje gotovinom.
Moguća obročna otplata u šest rata.
 

Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, pretplatnike ciklusa Lisinski arioso, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i Končar DIST, skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!