Događanja

20.
siječnja 2018.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
VLADIMIR KRPAN 80 PLUS
M. FILJAK / K. KRPAN
S. ČALDAROVIĆ / M. MRVICA
P. MUŽIJEVIĆ / B. VLAHEK
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
TONČI BILIĆ, dirigent

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
130 kn
170 kn
210 kn
Ulaznice
130,00 kn
170,00 kn
210,00 kn
VLADIMIR KRPAN 80 PLUS
Učenici svojem Profesoru u povodu njegova 80. rođendana: 
 
Martina Filjak, glasovir
Katarina Krpan, glasovir
Srđan Čaldarović, glasovir
Maksim Mrvica, glasovir
Pedja Mužijević, glasovir
Bruno Vlahek, glasovir
Zagrebačka filharmonija
Tonči Bilić, dirigent
 
PROGRAM: 
W. A. Mozart: Uvertira operi Figarov pir, K 492
W. A. Mozart: Koncert za dva klavira i orkestar u Es duru, K 365/316a
F. Poulenc: Koncert za dva klavira i orkestar u d molu, FP 61
D. Šostakovič: Svečana uvertira u A-duru, op. 96 
A. Dvořák: Koncert iz Novog svijeta (arr. John Lenehan)
B. Papandopulo: Pop koncert za dva klavira i orkestar
 
„Vladimiru Krpanu, koncertantu i pedagogu međunarodnog značaja, za njegov važni doprinos svijetu glazbe kao profinjenom interpretu koji je sretno spojio najbolju tradiciju hrvatske pijanističke škole s dragocjenim nasljeđem pijanističke umjetnosti Artura Benedettija Michelangelija“, tekst je koji resi Zlatnu plaketu koju je doajen hrvatske glazbe, pijanist i pedagog Vladimir Krpan primio 2016. u Verolanuovi u Bresci. Teško je sažeti intenzivnu umjetničku međunarodnu karijeru Vladimira Krpana, popisati brojne strukovne i društvene nagrade i priznanja, među kojima se posebno ističu odličje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana i Prometej predsjednika Republike Italije, Carla Azzeglia Ciampija, za visoka umjetnička dostignuća u kulturnoj suradnji među narodima. U Krpanovoj klasi (uz Stančićevu klasu) diplomirao je najveći broj studenata u povijesti Muzičke akademije, od kojih je nemali broj ostvario blistave inozemne karijere, među kojima su i nositelji slavljeničkog programa – uz Zagrebačku filharmonijuMaksim Mrvica, Martina Filjak, Srđan Čaldarović, Katarina Krpan, Pedja Mužijević i Bruno Vlahek.
 
Svojim umjetničkim djelovanjem jednako je okrenut hrvatskim skladateljima starijeg i novijeg doba, kao i tradicionalnom pijanističkom repertoaru, osobito glazbi L. van Beethovena, izvodeći sve njegove glasovirske sonate i koncerte, potom F. Chopina, F. Liszta i J. Brahmsa. Osnivač je i pokretač hrvatske i jugoslavenske EPTA-e, član ocjenjivačkih sudova glasovitih svjetskih glazbenih natjecanja. Surađivao je s brojnim uglednim svjetskim orkestrima i dirigentima te je zastupljen u priznatim leksikonima, kao što su IBC, ABI, ME, LJM, Who‘s who (belgijski, nizozemski i hrvatski), Makedonska i Slovenska enciklopedija, Who’s who in Music, Who’s who in the World, International Who is who in Music, Who is who in Music Directory.

Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, pretplatnike ciklusa Lisinski arioso, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i Končar DIST, skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!