Događanja

28.
rujna 2019.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM 2019./2020.
LISINSKI 200
SIMFONIJSKI ORKESTAR I ZBOR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Upis pretplate
Upis pretplate
LISINSKI 200
SIMFONIJSKI ORKESTAR 
I ZBOR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE
NIKŠA BAREZA, dirigent
 
Ljubav i zloba ili ljubav bez zlobe?
 
Znate li tko je čovjek po kojem je nazvana koncertna dvorana u kojoj uživate u nezaboravnim glazbenim trenucima, u kojoj je ispisana čudesna novija povijest hrvatske glazbene umjetnosti, nadahnjujuće okružje maestralnih nastupa svjetskih glazbenih zvijezda uz vrhunsku produkciju, posebne ljepote zvuka i arhitekture koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim?
 
Novu, pomno osmišljenu vrhunsku sezonu najizvrsnijeg i najprivlačnijeg ciklusa, Lisinski subotom, otvorit će koncert Lisinski 200! Njime ćemo podsjetiti, o 200. obljetnici rođenja i 165. obljetnici smrti, na nesebičnog domoljuba i istinskog, ali nesretno zapostavljenoga glazbenog velikana Vatroslava Lisinskog! Lisinski je, unatoč životnim nedaćama i neshvaćanju, u kratkom životu upornim i neumornim stvaralaštvom ostavio snažan umjetnički trag u hrvatskoj glazbi. Stvorio je djela velike ljepote, napisao prvu hrvatsku nacionalnu operu Ljubav i zloba i još uspjeliju operu Porin, više od sedamdeset nadahnutih solo pjesama, četrdesetak zborova i razna instrumentalna djela za orkestar, među njima i predivnu orkestralnu idilu Večer. Posljednje djelo, Cum invocarem za sopran solo, mješoviti zbor i orgulje, napisao je kao svojevrsni vlastiti rekvijem, predosjećajući skoru smrt, ne navršivši ni 35 godina.
 
Neka od tih djela imat će priliku čuti i posjetitelji prvoga ovosezonskog koncerta u interpretaciji Simfonijskog orkestra, Zbora Hrvatske radiotelevizije i istaknutih solista pod ravnanjem jednog od najvećih hrvatskih dirigenata – Nikše Bareze. Budući da je podjednako cijenjen kao dirigent simfonijskog i opernog repertoara, njegovu karijeru obilježavaju veliki inozemni uspjesi, profesionalni boravci u Zürichu, Sankt Peterburgu i Grazu, službe stalnog dirigenta hamburške Opere i milanske Scale, šefa-dirigenta Filharmonije Robert Schumann u Chemnitzu te gostujućeg šefa-dirigenta Opere u Ciudad de Méxicu... Veliki poznavatelj glazbene literature i dirigentskog zanata, dobitnik brojnih domaćih i inozemnih nagrada, u svojem stvaralaštvu ne zapostavlja ni hrvatsku glazbenu baštinu.
 
Neprocjenjivo glazbeno naslijeđe iz pera Vatroslava Lisinskog nezaobilazno je u predstavljanju hrvatskoga nacionalnoga identiteta u svijetu.
 
Uz Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije te soliste, zagrebačka će se publika na početku nove, spektakularne koncertne sezone uvjeriti u to zašto je najbolja i najcjenjenija hrvatska koncertna dvorana ponosno povezana s likom i djelom Vatroslava Lisinskog.
 
 
*** CIJENE PRETPLATNIČKIH ULAZNICA***
 
 Cijene pretplatničkih ulaznica za dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom:
 1.400,00 kn / 1.200,00 / 1.100,00 kn
 
Redovne cijene pretplatničkih ulaznica:
 1.800,00 kn / 1.600,00 kn / 1.400,00 kn
 
POSEBNA PONUDA ZA NOVE PRETPLATNIKE
 
Cijena pretplatničkih ulaznica do 19. srpnja 2019. godine:
 1.600,00 kn / 1.400,00 kn / 1.200,00 kn
 
Moguća obročna otplata u 8 rata.
 
POPUSTI vrijede isključivo za redovne cijene pretplate Lisinski subotom (1.800,00 kn / 1.600,00 kn / 1.400,00 kn):
15% popusta za studente, učenike, umirovljenike.
20% popusta za članove HAK-a.
30% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji.
Popuste je moguće ostvariti isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokumenta.
 
Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju.
Popusti se ne zbrajaju.
Na ukupan iznos računa odobrava se 10% popusta za jednokratno plaćanje gotovinom.
Prodaja pretplatničkih ulaznica od 7. svibnja do 19. srpnja 2019. na blagajnama Lisinskog, a nakon toga na internetskoj stranici www.lisinski.hr.
Rezervacija za dosadašnje pretplatnike do 7. lipnja 2019.
Kupovina rezerviranih pretplata moguća je do 13. rujna 2019.
 
Jesenski upis pretplate od 2. rujna 2019 na blagajnama Lisinskog.