Događanja

13.
svibnja 2016.
Petak u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI ARIOSO: DMITRIJ HVOROSTOVSKIJ

Petak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
260 kn
290 kn
320 kn
Ulaznice
260,00 kn
290,00 kn
320,00 kn
Ciklus Lisinski arioso
 
Simfonijski orkestar grada Kaunasa
Konstantin Orbeljan, dirigent
 
Gošća: Asmik Grigorian, sopran 

Iako poznat po svojem baršunastom lirskom baritonu te po neobičnom izboru repertoara (od napolitanske folklorne pjesme do liturgijske glazbe), Hvorostovskij je prije svega kralj opere. Od početka karijere publiku osvaja smislom za fraziranje i prirodnim legatom u glasu. Nakon debitantskog nastupa u Pikovoj dami, njegova je karijera počela nezaustavljivo rasti. Uslijedili su nastupi u najvećim opernim kućama: Londonska kraljevska opera, Covent Garden, njujorška Metropolitan opera, Pariška opera, Bavarska državna opera, Salzburški festival, milanska Scala, Bečka državna opera... Cijeli je glazbeni svijet željan njegovih recitala; od Dalekog istoka do Južne Amerike i Australije, Hvorostovskij nastupa redovito s najrenomiranijim svjetskim orkestrima i ansamblima poput Njujorške filharmonije, Rotterdamske filharmonije pod ravnanjem Zubina Mehte, Claudija Abbada, Lorina Maazela, Jamesa Levinea te Valerija Gergijeva. Usprkos međunarodnoj karijeri, Hvorostovskij je zadržao intenzivne odnose s domovinom Rusijom: bio je prvi operni pjevač koji je solistički nastupio na moskovskom Crvenom trgu, a u Moskvi održava redovito koncertni ciklus „Dmitrij Hvorostovskij i prijatelji“, u sklopu kojega ugošćuje proslavljene kolege (Renée Fleming, Sumi Jo, Sondra Radvonosky). Bogatu paletu njegovih diskografskih izdanja čine recitali, ali i snimke cijelih opera. 

„Čista ljepota njegova glasa donosi mu status legende.“
 
San Francisco Examiner
 
„Samouvjeren je i odvažan, ima iznimnu tehničku virtuoznost te glas baršunaste mekoće koji bi, kad bi to bilo moguće, lebdio poput leptira i istovremeno bio probitačan kao ubod ose.“
 
Washington Post
 
Program:
Mihail Ivanovič Glinka
Petar Iljič Čajkovski
Sergej Sergejevič Rahmanjinov
Aleksandar Porfirjevič Borodin
Antonín Dvořák
Anton Grigorevič Rubinstein
Giuseppe Verdi
Giacomo Puccini 
10% na jednokratno plaćanje gotovinom. 20% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu). 20% popusta učenicima, studentima, umirovljenicima, članovima HAK-a, članovima Kluba ljubitelja umjetnosti Samobor, dosadašnjim pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom i Metropolitan u Lisinskom, skupnim posjetama (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!