Događanja

31.
listopada 2017.
Utorak u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI ARIOSO
S. YONCHEVA, sopran
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
D. HINDOYAN, dirigent

Utorak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
130 kn
170 kn
210 kn
Ulaznice
130,00 kn
170,00 kn
210,00 kn
Sonya Yoncheva, sopran
Zagrebačka filharmonija
Domingo Hindoyan, dirigent
 
Program: H. Berlioz, J. Massenet, G. Bizet, G. Verdi, G. Puccini
 
Nakon pobjede na vodećem svjetskom opernom natjecanju Operalia Placida Dominga u milanskoj Scali, 2010., sopranistica Sonya Yoncheva postala je zvijezdom jasnoga sjaja na opernomu nebu i jedna od najzanimljivijih i najistaknutijih vokalnih umjetnica svojega naraštaja. Nezaobilazna je okosnica produkcija vodećih opernih kuća kao što su: Metropolitan Opera, Royal Opera House, Bayerische Staatsoper, Deutsche Staatsoper Berlin, Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala i Opéra de Paris. U tumačenju kultnih uloga opernog repertoara: Mimi u Puccinijevoj La Boheme, Vitelije i Grofice Almavive u Mozartovim operama La Clemenza di Tito i Le nozze di Figaro, Gilde, Desdemone i Elizabete Valonske u Verdijevim operama Rigoletto, Otello i Don Carlos, Margarete u Gounodovom Faustu, Lucie di Lammermoor u istoimenoj operi G. Donizettija, Micaële u Bizettovoj Carmen, Tatjane i Jolante u Čajkovskijevim operama Jevgenij Onjegin i Jolanta, i dr., do izražaja dolaze snažna dramatska ekspresija, iznimna nježnost i ljepota glasa, koju prepoznaju i slušatelji i glazbena kritika. Njenu interpretaciju naslovne uloge u Verdijevoj Travijati Die Welt je ispratio riječima: „Ona je najprofinjenija Violetta nakon Marije Callas. Bugarska sopranistica Sonya Yoncheva jedna je od najboljih Travijata u svijetu danas.“ Sonya redovito uspješno nastupa i na koncertnim pozornicama, i stavlja naglasak na povijesno osviještenu izvedbu barokne glazbe, ostvarujući suradnju s glasovitim Williamom Christijem u njegovu projektu Le Jardin des Voix s kojim je proputovala Europu, Rusiju i Sjedinjene Države. Ekskluzivno snima za Sony Classical za koji je objavila novi solo album barokne glazbe pod nazivom Händel, a snimala je i za Deutsche Grammophon. Medici.tv proglasila ju je Umjetnicom 2017. godine. Na zagrebačkom gostovanju Sonyju će pratiti Zagrebačka filharmonija koja je ove godine nizu nagrada za iznimno umjetničko djelovanje pridružila i Nagradu Grada Zagreba, a pod ravnanjem istaknutog venecuelsko-švicarskog dirigenta Dominga Hindoyana. Njegovo se ime veže uz brojne istaknute svjetske orkestre i izvedbe kako koncertnog tako opernog repertoara u vodećim koncertnim dvoranama i opernim kućama. U sezoni 2013./14. imenovan je prvim asistentom Daniela Barenboima u Staatsoper Berlin.
 
U opernom svijetu nije lako postići uspjeh preko noći, a još manje postati zvijezdom. Međutim, Sonyju Yonchevu već sada nazivaju nasljednicom velikih diva, i prošlosti i sadašnjosti. 
 
***
Zahvaljujući besprijekornoj tehnici i mekoći glasa, Tatjana u izvedbi Yoncheve zasigurno će biti jedan od najvećih vrhunaca sezone.
 
***
Yoncheva je otvorila Met-2015/16-sezonu ulogom Desdemone u Verdijevom Otellu i postala zvijezdom večeri zasluživši visoke ocjene kritike i ovacije publike.
(Francisco Salazar, Opera Wire)
 
CIJENE PRETPLATNIČKIH ULAZNICA:
  
CIJENE PRETPLATNIČKIH ULAZNICA ZA DOSADAŠNJE PRETPLATNIKE CIKLUSA LISINSKI SUBOTOM I LISINSKI ARIOSO:
1. Kategorija: 400,00 kn
2. Kategorija: 320,00 kn
3. Kategorija: 240,00 kn
 
REDOVNE CIJENE PRETPLATNIČKIH ULAZNICA:
1. Kategorija: 500,00 kn
2. Kategorija: 400,00 kn
3. Kategorija: 300,00 kn
 
POPUSTI:
Popusti se ostvaruju na blagajni Lisinskog i vrijede isključivo za redovne cijene pretplate Lisinski arioso.
 
10% popusta za studente, učenike, umirovljenike.
20% popusta za članove HAK-a.
30% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu).
Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju.
Popusti se ne zbrajaju!
Na ukupan iznos računa odobrava se 10% popusta za jednokratno plaćanje gotovinom.
Moguća obročna otplata u šest rata.
Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, pretplatnike ciklusa Lisinski arioso, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i Končar DIST, skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!