Događanja

25.
rujna 2017.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

GHEORGHE ZAMFIR
KRALJ PANOVE FRULE

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
120 kn
150 kn
180 kn
200 kn
Ulaznice
120,00 kn
150,00 kn
180,00 kn
200,00 kn
Rumunjski glazbeni virtuoz poznat po hitovima u filmovima Bilo jednom Americi i Kill Bill
 
Gheorghe Zamfir, panova frula
Cezar Cazanoi, flauta
Anatol Cazanoi, cimbal
Iulian Cazanoi, violina
Adrian Sîrbu, violina
Oleg Lașcu, kontrabas
 
Svečani koncert povodom 10. obljetnice pristupanja Rumunjske Europskoj Uniji i 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Rumunjske i Republike Hrvatske.
 
Panova frula ljepotom i toplinom svojega zvuka pobuđuje veliko zanimanje slušatelja, napose kad je u rukama svestranog rumunjskog umjetnika – slikara, pisca, glazbenika, virtuoza na panovoj fruli – Gheorghea Zamfira.
 
 „Tako neizmjerno talentiran glazbenik, s tako posebnim stilom, zasigurno pripada umjetnicima koje je obdario sam Bog.“ - Duke Ellington
 
Svojom vještinom u šest desetljeća umjetničkog djelovanja oduševljava publiku diljem svijeta. Među njima je bio i papa Ivan Pavao II. pred kojim je nastupio 1988. u Vatikanu. Surađivao je s brojnim umjetnicima (Nicholas Licaret, James Last, Lawrence Foster, The British Chamber Orchestra Quartet Oxford, Marcel Cellier, orguljašica Diane Bish, dirigent Seiji Ozawa). Godine 2015. nastupio je sedam puta sa svjetskim virtuozom Andréom Rieuom na pozornici bukureštanskog trga Piaţa Constituţiei pred 84.000 slušatelja. U 2016. godini niže koncerte u Rumunjskoj s glasovitim pijanistom Richardom Claydermanom. Gostovao je po cijelom svijetu: Americi, Kanadi, Australiji, Japanu, Južnoafričkoj Republici...
 
Snimio je više od 185 nosača zvuka, što je rekord koji dosad nije oborio ni jedan rumunjski umjetnik! Gheorghe Zamfir ponosi se nakladom od oko stotinu milijuna prodanih primjeraka po cijelom svijetu. Ima više od 120 zlatnih i platinastih ploča, među kojima su četiri zlatne ploče u Južnoafričkoj Republici, četiri platinaste na Novom Zelandu, četiri zlatne ploče u Australiji i 15 platinastih u Kanadi. Jedini je europski umjetnik s dvije zlatne ploče u Sjedinjenim Američkim Državama! Dobitnik je brojnih nagrada, priznanja, viteških naslova i predsjedničkih odlikovanja. Zamfir je sudjelovao i u mnogim projektima filmske glazbe. Ostvario je suradnju s francuskim producentom Yvesom Robertom na filmu The Tall Blond Man with One Black Shoe, čiji je soundtrack postao svjetski hit, te sudjelovao u izvedbama glazbe za filmove među kojima su i Bilo jednom u Americi, Karate Kid, Kill Bill, Ciao Cristina, Jezero i dr.