Događanja

05.
studenoga 2018.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

GABI I BISERA & MATIJA I VASIL

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: MUSIC TIME j.d.o.o.
100 kn
120 kn
140 kn
Ulaznice
100,00 kn
120,00 kn
140,00 kn

Uistinu je rijetka prigoda da se u jednoj večeri na pozornici dvorane „Lisinski“ nađu dvije glazbene obitelji: Dedić-Novak iz Zagreba i Hadžimanov-Veletanlić iz Beograda, koje izvode najpopularnije melodije iz svojih repertoara i jazz standarde. Ovo je koncert za sve generacije, za sve one koji vole divne tekstove s porukom u vječnim melodijama koje su postale evergreeni potpisani vrhunskim skladateljskim imenima kao što su Arsen Dedić, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, Đorđe Novković, Aleksandar Sanja Ilić i drugi... Nakon zajedničkih koncerata u Kotoru i Makarskoj ovoga ljeta, a prije koncerta u Kombank Areni u Beogradu, dvije dive i njihovi sinovi i nećaci zabavit će Zagrepčane i pružiti im jedinstveni glazbeni užitak.

Gabi Novak - Prva dama hrvatske zabavne glazbe koja baš i ne voli da je se tako titulira. Pjevačica baršunastog glasa i jedinstvene interpretacije koju životno određuju tri destinacije: Beč, Hvar i Zagreb, zbog koje baš toliko volimo pjesme koje ona izvodi na prepoznatljiv način evergreena. Podjednako je sjajno radila izlete i u druge žanrove, poput kajkavske popevke, gdje je na krapinskom festivalu otpjevala popevke koje su prerasle u zagorske evergeene. Od početka karijere voljela je koketirati sa šansonama i jazzom. Svojedobno je odbila priliku da karijeru nastavi u Parizu i postane šansonjerkom europske reputacije, radije je ostala u svom Zagrebu i napravila vrhunsku glazbenu karijeru, okrunjenu mnogim pobjedama na festivalima sedamdesetih i osamdesetih godina te Porinom za životno djelo.

Sudbina joj je pružila veliku sreću da joj život obilježi intimna i poslovna suradnja s velikim kantautorom Arsenom Dedićem, s kojim je provela 42 godine, dobila sina Matiju, postala baka i koji joj je napisao naljepše pjesme u karijeri. Na zadovoljstvo vjerne publike svih generacija.

Bisera Veletanlić - Jedna od najvećih vokalistica naših prostora svih vremena, napisao je svojedobno jedan glazbeni kritičar za ovu vrsnu pjevačicu. Prvi put nastupa na velikom koncertu u Lisinskom, u gradu u kojemu nije rođena (Sisak), ali je provela djetinjstvo, završila srednju školu, učila solo pjevanje i violinu, da bi tijekom 60-ih sa sestrom, pjevačicom Senkom Veletanlić preselila u Beograd, gdje je napravila veliku karijeru. Redovito je nastupala na svim festivalima u Jugoslaviji i osvajala nagrade, a paralelno je na koncertima izvodila evergreene i jazz standarde, uvijek u društvu vrhunskih glazbenika. Udruživši se s nećakom Vasilom, već godinama s njegovim bandom održava izvrsne koncerte, na kojima publika uvijek traži da otpjeva neke svoje najveće hitove. Jedinstvena, šarmantna, mladenačkog duha, sklona je izazovima, suradnji s kvalitetnim mladim glazbenicima i bendovima. Nastup pred zagrebačkom publikom za nju je posebno emotivno uzbudljiv i značajan.

Matija Dedić – jedan od najpoznatijih pijanista mlađe generacije zadivljujuće i bogate diskografije. Dobitnik je pregršta nagrada, među kojima se izdvajaju čak šest Porina za sjajan album „Matija svira Arsena“ u kojima na svoj način interpretira očevu glazbu za poznate filmove i serije.  Rano je otkrio i zavolio jazz. Tijekom karijere surađivao je s vrsnim jazz glazbenicima poput Boška Petrovića, trija Black Coffee, Quarteta Sensitive, Darka Jurkovića, Alvina Queena, Martina Drewa, Rona Ringwooda, Marka Murphyja, Patrizie Conte, Davida Gazarova, Giannija Bassa, Milesa Griffitha, Jean-Louisea Rassinfossea, Ance Parghel, Tommyja Emmanuela i Ignacia Berroea. Povremeno svira i s najpoznatijim glazbenicima drugih žanrova.

Vasil Hadžimanov - sin izuzetno popularnih pjevača i glazbenika Senke Veletanlić, velike zvijezde sedamdesetih godina prošlog stoljeća i Zafira Hadžimanova, makedonskog pjevača, skladatelja, pjesnika i glumca, te nećak Bisere Veletanlić. Jedan je od najuspješnijih jazz pijanista na ovim prostorima. Uz njega Bisera radi come back na scenu serijama vrsnih koncerata diljem regije. Osnovao je „Vasil Hadžimanov Band“, prepoznatljiv po kombiniranju balkanskih tradicionalnih ritmova i zapadnih glazbenih stilova. Posljednji album „Alive“ snimljen je uživo u čak pet različitih gradova, a objavila ga je njujorška izdavačka kuća „MoonJune Records“. Hadžimanov je tijekom karijere surađivao s brojnim umjetnicima poput Matta Garisona, Ricka Peckhama, Marka Đorđevića, dok s ansamblom surađuje i s Nigelom Kennedyjem i Davidom Binneyem. Sva njihova izdanja u Srbiji proglašena su umjetničkim djelima kultnog značaja.

U ovoj posebnoj večeri uživat ćemo uz nezboravne melodije Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemala Montena, Đorđe Novkovića, Sanje Ilića i mnogih drugih. Četvero vrhunskih interpreta i glazbenika velikih karijera jamče vrhunsku glazbenu večer u Lisinskom, idealnoj za okupljanje nekoliko generacija.

 
10% popusta na gotovinsko plaćanje, umirovljenike i studente