Događanja

16.
veljače 2020.
Nedjelja u 20:00 sati
Velika dvorana

G. BIZET, R. ŠČEDRIN: CARMEN
N. RIMSKI-KORSAKOV: ŠEHEREZADA

Nedjelja U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
180 kn
210 kn
240 kn
270 kn
300 kn
Ulaznice
180,00 kn
210,00 kn
240,00 kn
270,00 kn
300,00 kn
Fantastična baletna trupa Ukrainian Classical Ballet vraća se u Lisinski!
 
Nakon baletnog spektakla Orašar koji je rasprodao Lisinski u četiri navrata, poznata ukrajinska baletna trupa predstavlja nam nove uzbudljive priče. Dvije snažne žene, različite i jednake u beskompromisnoj ljubavi, neutaživoj strasti, ali i nepotkupljiva ponosa… suprotstavit će se, svaka na svoj način, muškom svijetu posjedovanja i moći. 
Doživite, osjetite vruće sunce Španjolske i tajnovite noći Orijenta s Carmen i Šeherezadom. Dva pola jedne ljubavi na pozornici Lisinskog ostavit će sve ljubitelje kazališta, drame, glazbe i baleta – bez daha.
 
Originalnost baletnih jednočinki Carmen i Šeherezada čini prilika za gledatelje da dožive dva različita svijeta, dvije apsolutno različite kulture u jednoj večeri i osjete simbiozu emocijama nabijenih pokreta plesača, ali ujedno i dvije velike dramatične ljubavne priče koje i danas ostavljaju bez daha u svijetu baleta. Dodatna je njihova posebnost u tome što su predstave gotovo potpuno u suprotnosti jedna drugoj, što se očituje kroz temperamentne ritmove Carmen u glazbi Georgesa Bizeta i oštri suvremeni koreografski tekst Alberta Alonsa nasuprot emocijom nabijenih pokreta kojima se dočarava priča o Šeherezadi uz glazbu Nikolaja Rimsko-Korskaova i librite o ikoreografiju Mihaila Fokina. Međusobno su neusporedive po stilu koreografije, kostimima plesača i scenografiji. Ukrainian Classical Ballet dosad su ove predstave izvodili 50-ak puta na scenama Meksika, Brazila i Poljske.
 
Energično i strastveno djelo, dramatičan balet izvanredne dinamične koreografije o ljubavi, ljubomori i smrti tragična je priča o slobodi i erotičnosti ciganke Carmen nasuprot istočnjačkoj narodnoj priči Šeherezada iz Tisuću i jedne noći, egzotičnoj baletnoj adaptaciji senzualnih pokreta.