Događanja

29.
listopada 2017.
Nedjelja u 19:00 sati
Palača Eschenbach u Beču

FESTIVAL HRVATSKE GLAZBE U BEČU: EVELIN NOVAK, sopran i MATTHIAS SAMUIL, glasovir

Nedjelja U 19:00
Palača Eschenbach u Beču
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Ulaz besplatan
Ulaz besplatan

Večer lieda - O vječnoj ljubavi 

Unatoč mladim godinama, sopranistica Evelin Novak odavno je poznato ime među glazbenim znalcima, a gradeći uspješno međunarodnu karijeru, nakon studija kod primadone Dunje Vejzović u Stuttgartu, postala je cijenjena i sve traženija profesionalna pjevačica. „Međimurka anđeoskog glasa“ Evelin Novak, koju odlikuju snažni i zreli nastupi vrhunske interpretacije, od 2010. solistica je njemačke Državne opere (Unter den Linden) u Berlinu, gdje je nastupila prvi put kao Euridika u opereti Orfej u podzemlju. Od tada niže zapažene uloge, poput Mozartove Pamine, Puccinijeve Musette i Straussove Caramello, a početkom ove godine je u berlinskoj Staatsoper naslovnom ulogom u operi Traviata izazvala ovacije publike i hvalospjeve kritike. Njezin repertoar obuhvaća djela od baroka do suvremene glazbe, o čemu svjedoče brojni koncerti diljem Europe.

Na koncertu u prekrasnoj palači Eschenbach predstavit će se bečkoj publici, uz pijanista Matthiasa Samuila, programom Večer lieda  – O vječnoj ljubavi. Njemački pijanist Matthias Samuil s oduševljenjem se posvetio suradnji s pjevačima; nakon poduke kod Wolframa Riegera, Waltera Olbertza i Semiona Skigina, postao je traženi korepetitor na području Lieda. Također je ostvario uspješnu suradnju s velikim pjevačkim imenima. Koncertira po cijelom svijetu: berlinskoj Filharmoniji, Palau de les Arts u Valenciji, Konzerthausu u Berlinu, Concertgebouwu u Amsterdamu, kao i u Dresdenu, Kölnu, Hamburgu, Parizu, Pragu, Baselu, Lausannei, Krakovu i drugim gradovima u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Rusiji, Azerbajdžanu, Švicarskoj i SAD-u, a za svoje uspješne koncertne aktivnosti nagrađen je stipendijom Zaklade Richard Wagner.

Program: Richard Strauss, Nikolaj Rimski-Korsakov, Sergej Vasiljevič Rahmanjinov, Johannes Brahms, Dora Pejačević, Ivan Zajc, Josip Hatze, Federico Moreno Torroba, Miguel Marqués, Ruperto Chapí

PALAČA ESCHENBACH

Echenbachgasse 11, 1010 Wien

Info: (+431) 587 363 324