Događanja

10.
lipnja 2017.
Subota u 20:00 sati
Mala dvorana

CAMERATA CANTILLY @ LISINSKI: MIHAEL PAAR I BRUNO PHILIPP, KLARINETI

Subota U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Klarinetist.hr
50 kn
Ulaznice
50,00 kn
CAMERATA CANTILLY
Marta Šomođi Homan, flauta
Vittoria Palumbo / Katarina Grubić, oboe
Mihael Paar / Bruno Philipp, klarineti
Miro Markuš / Zoran Katić, rogovi
Aleksandar Čolić / Vasko Lukas, fagoti
Helena Babić, kontrabas
 
Camerata Cantilly ‘sjaji sjajem’ nove zvijezde hrvatske klasične glazbe. Iako još uvijek nepoznanica široj publici, Camerata je već dobro poznata stručnim krugovima i glazbenoj kritici. Nizom koncertnih uspješnica, repertoarnim iskorakom te kvalitetom izvedbe, zaslužila je titulu jednog od najzanimljivijih novih komornih sastava u zemlji.
 
Ansambl utjelovljuje vrstu glazbe i tip sastava poznat pod pojmom Harmoniemusik. To je putovanje u zlatno doba europske glazbe i aristokracije s kraja 18. stoljeća koja se pobrinula da Harmonie postane glavna atrakcija ondašnjih europskih dvorova. Oboe, klarineti, rogovi i fagoti, ti plemeniti instrumenti združeni u mnoštvu najrazličitijih boja, predstavljaju puhački korpus u svom najfinijem obliku. I kontrabas i flauta ovdje nalaze svoje mjesto kao dva pola sjedinjenog puhačkog zvuka bez premca.
 
Svojevrsni start-up glazbenog ‘ekosustava’, Camerata je puno više od restauracije nekoć slavnog zvuka i sljednice jedne velike tradicije. Ansambl je istražio i hrvatskoj publici predstavio djela najšireg stilskog raspona, revitalizirao baštinu domaćih majstora, ostvario nekoliko praizvedbi te niz hrvatskih premijera. Klasična i moderna, plemenita i uzbudljiva, drugačija – sve su to epiteti Ansambla u kojem su se okupili redom istaknuti hrvatski glazbenici. Budite s Cameratom Cantilly u Lisinskom 10. lipnja na koncertu koji će se održati u spomen na njenog najvjernijeg pratitelja Ivana Paara (1950-2016), oca Mihaela Paara, umjetničkog voditelja Ansambla.
 
 
Program:
J. Haydn:Divertimento u G-duru, Hob. II:3                           
F. Mendelssohn:Koncertni komad br. 2 u d-molu za dva klarineta, op. 114           
F. Mendelssohn:Koncertni komad br. 1 u f-molu za dva klarineta, op. 113
A. Sullivan:The Yeomen of the Guard - Uvertira
A. Gaalman:Introdukcija i Burleska
A. Grgin:Evergreen Suita
50% popusta učenicima, studentima, umirovljenicima, osobama s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom i Lisinski Arioso, vlasnicima Kulturnog pokaza HGM-a, članovima MUO i Kluba ljubitelja umjetnosti Samobor te skupnim posjetima (više od 5 ulaznica).