Događanja

28.
listopada 2018.
Nedjelja u 20:00 sati
Mala dvorana

CAMERATA CANTILLY @ LISINSKI:
MIHAEL PAAR, umj. vod. i VITTORIA PALUMBO, oboa

Nedjelja U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Klarinetist.hr
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
 
Program:
G. GershwinPrizori iz opere „Porgy and Bess"    
F. LachnerScherzo i Finale iz Okteta, op. 156
J. N. Hummel Introdukcija, tema i varijacije za obou, op. 102
L. van BeethovenOktet u Es-duru, op. 103
A. GrginEvergreen Suita
 
Camerata Cantilly ‘sjaji sjajem’ nove zvijezde hrvatske klasične glazbe. Iako još uvijek nepoznanica široj publici, Camerata je već dobro poznata stručnim krugovima i glazbenoj kritici. Nizom koncertnih uspješnica, repertoarnim iskorakom te kvalitetom izvedbe, zaslužila je titulu jednog od najzanimljivijih novih komornih sastava u zemlji.
 
Ansambl utjelovljuje vrstu glazbe i tip sastava poznat pod pojmom Harmoniemusik. To je putovanje u zlatno doba europske glazbe i aristokracije s kraja 18. stoljeća koja se pobrinula da Harmonie postane glavna atrakcija ondašnjih europskih dvorova. Oboe, klarineti, rogovi i fagoti, ti plemeniti instrumenti združeni u mnoštvu najrazličitijih boja, predstavljaju puhački korpus u svom najfinijem obliku. I kontrabas i flauta ovdje nalaze svoje mjesto kao dva pola sjedinjenog puhačkog zvuka bez premca.
 
Svojevrsni start-up glazbenog ‘ekosustava’, Camerata je puno više od restauracije nekoć slavnog zvuka i sljednice jedne velike tradicije. Ansambl je istražio i hrvatskoj publici predstavio djela najšireg stilskog raspona, revitalizirao baštinu domaćih majstora, ostvario nekoliko praizvedbi te niz hrvatskih premijera. Klasična i moderna, plemenita i uzbudljiva, drugačija – sve su to epiteti Ansambla u kojem su se okupili redom istaknuti hrvatski glazbenici. Budite s Cameratom Cantilly u Lisinskom 28. listopada i uživajte u probranom programu s djelima Gershwina, Lachnera, Hummela, Beethovena i Grgina!
 
Marta Šomođi Homan, flauta
Vittoria Palumbo / Katarina Grubić, oboe
Mihael Paar / Bruno Philipp, klarineti
Miro Markuš / Zoran Katić, rogovi
Vasko Lukas / Petar Križanić, fagoti
Helena Babić, kontrabas
 

33% popusta (20 kn) učenicima, studentima, umirovljenicima, osobama s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom i Lisinski Arioso, vlasnicima Kulturnog pokaza HGM-a, članovima MUO i Kluba ljubitelja umjetnosti Samobor te skupnim posjetima (više od 10 ulaznica).