Događanja

26.
studenoga 2019.
Utorak u 19:30 sati
Velika dvorana

ANTOLOGIJA III
70 GODINA ANSAMBLA LADO

Utorak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO
80 kn
120 kn
Ulaznice
80,00 kn
120,00 kn
Ansambl LADO cijelu je 2019. godinu posvetio obilježavanju 70. obljetnice svojeg umjetničkog djelovanja. No, najsvečanije razdoblje LADO očekuje u rođendanskom mjesecu za koji je pripremio neke od najpoznatijih točaka sa svojeg dugogodišnjeg repertoara, od kojih su neizostavne one Zvonimira Ljevakovića, Ivana Ivančana, Bože Potočnika, Marijana Makara, Vidoslava Bagura i Tomislava Uhlika.
 
Koji su neki od svatovskih običaja Podravine, kako zvuči zveckanje zvečaka pričvršćenih na čizme mladića u sjeverozapadnom dijelu Vojvodine, što rade mladići i djevojke u Bilogori uoči Jurjeva, kako izgleda život pastira u zapadnoj Hercegovini i koji je najradosniji trenutak žetve u Baranji samo je dio onoga što će se moći doživjeti gledajući rođendanski program „Antologija III“. 
 
U 70 godina postojanja, LADO je održao više od 5000 nastupa na gotovo svim kontinentima za koje je dobio brojne nagrade i priznanja. Kao jedini profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj, LADO je čuvar hrvatske izvedbene tradicijske umjetnosti koji na najvišoj izvedbenoj razini ispunjava svoju ulogu interpreta plesnog i glazbenog narodnog stvaralaštva. Zbog jedinstvene kolekcije izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, svaki je njegov nastup, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.
Popust od 20 % na cijenu ulaznice ostvaruju učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom, članovi KUD-ova i zaposlenici Ansambla LADO.