Događanja

24.
listopada 2019.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

ALEKSANDAR GALIN: SIRENA I VIKTORIJA, komedija

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar Rugantino
70 kn
Ulaznice
70,00 kn
Najnovija uspješnica Teatra Rugantino, raskošna i dirljiva komedija “Sirena i Viktorija” ruskog dramatičara Aleksandra Galina, dosad neizvođena u Hrvatskoj, prije svega je komedija zabune koja, kako se komad razvija, žanrovski prelazi u komičnu melodramu. 

Ovaj punokrvni, sočni, zabavni, ljubavno preispitujući, lagano erotski obojani kazališni manifest protiv usamljenosti, nakon velikog uspjeha prošle kazališne sezone i velike ljetne turneje, ponovno je u pohodu na emocije zagrebačke publike. Iako se ova post-tranzicijska priča odigrava u Moskvi, teme, likovi i situacije u svakom su pogledu bliski i prepoznatljivi našoj kazališnoj publici, a suptilni humor predstave osvaja veliki generacijski raspon od tinejdžera do umirovljenika. 
 
Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju - ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mlad astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama... 

Predstava je realizirana uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s KD Vatroslava Lisinskog i kazalištem KNAP.
 
 
Tekst: Aleksandar Galin
Prijevod: 
Dubravka Ostojić
Redatelj: Filip Grinvald
Asistentica redatelja: Ana Vidović
Glumci: 
Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Mladen Vasary
Scenografija: Dinka Jeričević
Asistentica scenografa: Gordana Svilar
Kostimografija: 
Mirjana Zagorec
Dizajn svjetla: Saša Mondecar
Izbor glazbe: Filip Grinvald, Dubravka Ostojić
Vizualni identitet: Lara Orešković
Fotografija: Ivan Buvinić
Šminka: Marija Bingula
Tehnička podrška: Zoran Vrabec / Damir Rončević
Organizacija: Ružica Karmelić
Odnosi s javnošću: 
Renata Kapicl 
Izvršna produkcija: 
Ana Vidović
 
PRODUKCIJA: Teatar Rugantino 
Umjetnička ravnateljica
: Gordana Gadžić
Umirovljenici/studenti/đaci - cijena ulaznice: 50 kuna. Grupe 20 osoba i više - cijena ulaznice: 50 kuna. Škole - cijena ulaznice: 40 kuna