Događanja

29.
siječnja 2018.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

51. TRIBINA "DARKO LUKIĆ" MLADI U LISINSKOM
SANDRO VEŠLIGAJ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
MLADI U LISINSKOM & HDGU 2017./2018.
 
SANDRO VEŠLIGAJ, klavir
 
Program:
L. van Beethoven: Sonata u e-molu, op. 90                                    
Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck
icht zu geschwind und sehr singbar vorgetragen
F. Liszt: Après une Lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata        
S. Prokofjev: Sonata u f-molu, op. 1                                                                      
A. Skrjabin: Fantazija u h-molu, op. 28                                                          
B. A. Shehu: Sonata za klavir                                                                         
 
Sandro Vešligaj rođen je 1991. u Puli. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završava na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli. Maturirao je na klavirskom (u klasi Biserke Kuhta, prof.) i teorijskom odjelu. Nakon preddiplomskog i diplomskog studija klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb, obranom specijalističkog rada s  temom Korelacija sonate i fantazije kroz skladbe Schuberta, Chopina i Liszta završava i poslijediplomski umjetnički specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te stječe akademski naziv sveučilišnog specijalista muzike (mentor: izv. prof. art. Vladimir Babin, komentor: red. prof. art. Jakša Zlatar). Dobitnik je brojnih visokih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima: HDGPP solisti (2007., 2011., 2013.), komorni sastavi (2008., 2011.), Mladi virtuozi u Zagrebu (2010.), Pianoforte Poreč (2010.), Chopin Golden Ring u Sloveniji (2010.), Lions Grand Prix Rijeka (2011.), Premio Marizza Trieste (2013.). Vrlo su uspjeli i nastupi u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci u povodu obilježavanja 200. obljetnice rođenja F. Chopina 2010., kao i 2014. u povodu stote obljetnice Skrjabinove smrti u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu. U više navrata nastupao je u ciklusima mladih glazbenika Glazbene staze u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu, Glazbene mladeži Mo. Vinko Lesić u Splitu, Virtuoso, Hrvatske glazbene scene mladih, Istarske glazbene scene mladih…Ističu se i njegovi solistički recitali u HNK-u Split i INK-u.
 
Uz navedene koncertne prostore, ostvario je nastupe diljem Hrvatske te u Sloveniji, Austriji, Italiji, Srbiji i BiH. Osim kao solist, redovito koncertira i kao komorni glazbenik i korepetitor. Dobitnik je Oskara znanja za akademsku godinu 2011./2012., nagrade za izvrsnost koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Godine 2013. proglašen je najboljim studentom prvostupnikom Muzičke akademije Zagreb, a 2014. također je jedan od magistara generacije. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u zvanju višeg asistenta.
50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Jedan sat prije koncerta učenici i studenti uz predočenje valjanog dokumenta mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn ukoliko je preostalo ulaznica.