Događanja

05.
ožujka 2018.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

51. TRIBINA "DARKO LUKIĆ" MLADI U LISINSKOM
KATARINA KUTNAR, violina
IVAN GALIĆ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
MLADI U LISINSKOM & HDGU 2017./2018.
 
KATARINA KUTNAR, violina
IVAN GALIĆ, klavir
 
Program:
Fazil Say: Sonata za violinu i glasovir, op. 7
Juraj Stahuljak: Sonata za violinu i glasovir, op. 11
Maurice Ravel: Tzigane
César Franck: Sonata za violinu i glasovir u A-duru 

Katarina Kutnar studentica je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokowa. Na razmjeni je studenata i usavršavanju u Weimaru u klasi prof. Friedemanna Eichorna. Dobitnica je mnogih glazbenih nagrada i priznanja, među  kojima se ističu: Nagrada na prestižnom Međunarodnom natjecanju Vaclav Huml gdje je u finalu osvojila 4. nagradu ,nagrada Hrvatskog društva skladatelja “Stjepan Šulek” za izvedbu skladbe na violini 2016. godine, nagrada HGM “Ivo Vuljević “za mladog glazbenika za 2016., 1. nagrada na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo i posebna nagrada za izvedbu djela B. Papandopula, 1. nagrada na Natjecanju sveučilišnih predstavnika dunavskih zemalja u Ulmu u Njemačkoj (2016.), Dekanova nagrada za 2016. godinu, 1. nagrada i nagrada apsolutnog pobjednika na  Bistričkom zvukoliku (2014. i 2015.) te pobjeda u finalu hrvatskog izbora mladih glazbenika za natjecanje Eurovizije 2012. godine. Violinu je učila u klasi prof. H. Žubrinić na GU„Elly Bašić“ te u klasi prof. Marine Sorokowe na Sveučilištu u Beču u razredu za nadarenu djecu (Kurs für hochbegabte Kinder). Od 2010. u klasi je prof. Leonida Sorokowa u Beču. Komornu glazbu studirala je u klasi prof. Tonka Ninića, prof. Jože Haluze, prof. Laure Vadjon i prof. Pavla Zajceva. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod V. Balžalorskog, M. Žepića,  M.  Sorokowe, V. Smailović – Huart, Y.Yordanove, E. Epstein, H. Shahama, O. Falka, L. Sorokowa, B. Niziola, F. Eichorna, I. Gruberta.

Osvojila je prve nagrade na Hrvatskom državnom natjecanju (2008., 2010., 2012., i 2014.g), druge nagrade na Hrvatskom državnom natjecanju (2004. i 2006.) te sedam prvih nagrada na državnim natjecanjima komornih sastava. S Akademskim klavirskim trijom pobijedila je na Međunarodnom natjecanju u Trstu Ars nova Internacional music competition i osvojila nagradu Paolo Spincic kao apsolutna pobjednica.Kao solistica nastupala je uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar Muzičke akademije Svučilišta u Zagrebu, Hrvatski komorni orkestar, Sarajevski orkestar i Simfonijski orkestar Sondershausena u Njemačkoj.

Ivan Galić (1994.) završio je Glazbenu školu „Dr. fra Ivan Glibotić“ u klasi prof.  Gubaydullina i prof. J. Garin. Studira klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljubomira Gašparovića, a trenutno je na razmjeni i usavršavanju na Hochschule für Musik „Franz Liszt“ Weimar (Njemačka) u klasi prof. Grigoryja Gruzmana. Na Međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“ u Splitu 2006. osvojio je 3. nagradu, kao i na Međunarodnom natjecanju „Zlatko Grgošević“ u Zagrebu 2008. Na Međunarodnom natjecanju „Forum“ u Brnu (Češka) te u Makarskoj odnio je dvije 2. nagrade. Na regionalnim natjecanjima u Makarskoj 2007. i 2009. osvojio je dvije 1. nagrade, a na državnim natjecanjima u Dubrovniku 3. i 2. nagradu. Na natjecanju „Chopinov zlatni prsten“ u Ljubljani 2009. Osvaja 1. mjesto i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela slovenskog autora. Godinu kasnije osvojio je 2. nagradu na Natjecanju „Pianoforte“ u Poreču, a 2011. osvaja 1. nagradu na Međunarodonom natjecanju „Daleki akordi“ u Splitu te 2. nagradu na natjecanju „Zlatko Grgošević“ u Zagrebu.

Na međunarodnom natjecanju „Mladi virtuozi“ u Zagrebu u veljači 2014. osvaja 2. nagradu te nagradu za najbolju izvedbu djela Bečke klasike. U ožujku 2016. godine osvaja 2. nagradu na Međunarodom natjecanju „Jurica Murai“ u Varaždinu. Godine 2011. Održao je samostalni koncert u Matici hrvatskoj u Zagrebu. Nastupao je u Ulmu u Njemačkoj 2014,. u Mostaru 2016. sa Mostarskim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Damira Bunoze. Sa Zagrebačkom filharmonijom debitirao je u siječnju 2017. godine izvodeći Mozartov klavirski koncert u A-duru K. 488 pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera. Usavršavao se na seminarima kod R. Dalibaltayana, J. Gubaidulline, G Gruzmana, N. Gruberat, N Troull, J Zakharieve, F Turissinija, O. Cinkoburove, P. Eichera te S. F. Čaldarovića. Od 2016. godine zaposlen je kao korepetitor odsjeka za puhače na Hochschule für Musik „Franz Liszt“ u Weimaru.

 

50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Jedan sat prije koncerta učenici i studenti uz predočenje valjanog dokumenta mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn ukoliko je preostalo ulaznica.