Događanja

26.
veljače 2018.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

51. TRIBINA "DARKO LUKIĆ" MLADI U LISINSKOM
IVA LEDENKO, oboa
DOMAGOJ GUŠĆIĆ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
MLADI U LISINSKOM & HDGU 2017./2018.
 
Iva Ledenko, oboa
Domagoj Gušćić, klavir
 
Program:
Robert Schumann: Romance za obou i klavir
Božidar Kunc: Dance za obou solo
Francis Poulenc: Sonata za obou i klavir
Carl Nielsen: Fantasy pieces for oboe and piano, op. 2
Antonio Pasculli: Koncert prema motivima iz opere La Favorita Gaetana Donizettija

Iva Ledenko rođena je u Splitu 1992. godine. Osnovnu i srednju glazbenu školu pohađala je u Splitu u razredu profesorice Sanje Milić. Magistrirala je obou u klasi redovnog profesora Branka Mihanovića i docenta Daria Golčića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kroz školovanje osvojila je redom sve prve nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima HDGPP-a (2004., 2006., 2008., 2010., 2012., 2014.) a 2004. i 2014. bila je apsolutna pobjednica u kategoriji oboa na istom natjecanju. Od nagrada ističe i drugu nagradu na natjecanju komornih sastava u Opatiji (2012.) u kategoriji 5 do 12 članova te dvije prve nagrade na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Daleki akordi" 2003. i 2005. godine. Sudjelovala je u radu Srednjoeuropskog orkestra mladih (CEI Youth Orchestra) na njihovoj turneji u Italiji i Njemačkoj (2007.) Surađivala je sa brojnim orkestrima i ansamblima u Hrvatskoj (Orkestar opere HNK Zagreb, Dubrovački simfonijski orkestar, Orkestar opere HNK Split,  Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Zagrebački solisti, Cantus ansambl) i inozemstvu (Varšavski solisti/Concerto Avenna). Nastupila je kao solist uz Simfonijski puhački orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske u Hrvatskom glazbenom zavodu (2011.). Tijekom studija, u sklopu programa Erasmus, provela je jedan semestar na Univerzitetu Frederic Chopin u Varšavi u klasi profesora Tytusa Wojnowicza. Pohađala je seminare uglednih oboista i pedagoga (Christian Schmitt, Giorgi Gvantseladze, David Seghezzo).

Domagoj Gušćić (Zagreb, 1982.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Đure Tikvice. Usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga, među kojima se ističu Eugene Indjic, Noel Flores, Boris Romanov, Irina Osipova, Zinaida Ignateva, Ivan Urvalov, Irina Kataeva i mnogi drugi. Tijekom i poslije studija osvaja vrijedne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Makedoniji i Rusiji. Aktivan kao solisti i komorni glazbenik, Domagoj je nastupao u Austriji, SADu, Norveškoj, Rusiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Italijim Mađarskoj i Sloveniji. Također je održao recitale u Zagrebu i mnogim drugim gradovima diljem Hrvatske. Nastupao je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije, Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra te komornog orkestra glazbene škole Pavla Markovca. Od 2014. djeluje kao orkestralni pijanist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, s kojim je sudjelovao na koncertima u ciklusu Kanconijer te snimao za potrebe emisije Maestro.
Sudjelovao je u ciklusima “Mladi u Lisinskom“ te “Mladi glazbenici u Matici Hrvatskoj” kao solist i kao komorni glazbenik. Ostvario je zapažene nastupe u ciklusu Virtuoso u Hrvatskom glazbenom zavodu među kojima se ističu recital s djelima S. Rahmanjinova na kojem je gostovala Ivana Krajina, sopran, te nastup na večeri 24 sata F. Chopina. S violinisticom Tarom Horvat ostvario je zapažene nastupe u Hrvatskoj i Italiji, među kojima se ističu dva recitala na međunarodnom festivalu “Nei suoni dei luoghi”. Od 2014. sudjeluje na Vareš Classic Festivalu s violinisticom Andreom Nikolić te baritonom Matijom Meićem.
Sudjeluje od 2012. na Međunarodnom Hugo Staehle festivalu za mlade pijaniste kao predavač. U svibnju 2012. sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji “Transformacija obrazovanja i glazbena kultura: tradicija i sadašnjost” u Odessi, Ukrajini gdje je održao recital s predavanjem. Također surađuje s komornim ansamblom WISE (Wien International Soloists Ensemble).
Od 2008. član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Od 2012. stalno je zaposlen na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao umjetnički suradnik.
50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Jedan sat prije koncerta učenici i studenti uz predočenje valjanog dokumenta mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn ukoliko je preostalo ulaznica.