Događanja

19.
ožujka 2018.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

51. TRIBINA "DARKO LUKIĆ" MLADI U LISINSKOM
ANA VOTOUPAL, flauta
IVAN BATOŠ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
MLADI U LISINSKOM & HDGU 2017./2018.
 
ANA VOTOUPAL, flauta
IVAN BATOŠ, klavir
 
Program:
P. de Sarasate - Taballione: Fantasia sul Flauto magico di W.A. Mozart
B. Kunc: Soliloqui za flautu solo
S. Prokofjev: Sonata u D - duru, op.94 
 

Ana Votoupal (Zagreb, 1994.) prvo glazbeno obrazovanje stekla je  u privatnoj ustanovi - Zagrebačkoj glazbenoj radionici (ZAGLARA) koju je pohađala 1988. - 2004. godine gdje je svirala blok flautu, klavir i flautu. Osnovnu i srednju glazbenu školu polazila je u GŠ „Pavao Markovac"  u Zagrebu u klasi profesorice Nevenke Preiss, a opće obrazovanje stekla je u III. gimnaziji Zagreb.

Sudjelovala je na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima kao solistica flaute, komorna glazbenica, orkestralna glazbenica i iz solfeggia te ostvarila značajne uspjehe. Do sada, nastupala je po Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji, Austriji, Italiji, Francuskoj, Belgiji i Lihtenštajnu. 

Godine 2013. upisala je Akademijo za glasbo u Ljubljani kao redovni student i trenutno je apsolventica 3. godine u klasi prof. Mateja Zupana. U razdoblju 2015./2016. bila je studentica pariškog ENMP-a u klasi prve flaute "Orchestre de Paris" - prof. Vicensa Pratsa te je 2016. na istoj diplomirala.

Ivan Batoš Split, umjetnički je suradnik-pijanist na Odsjeku za duhačke instrumente Muzičke akademije u Zagrebu. Na njegov muzički put ravnomjerno su utjecali klavirski pedagozi Ivana Oreb, Đuro Tikvica, Lovro Pogorelić i Arbo Valdma. Danas usavršava svoj osobni glazbenički profil surađujući i nastupajući na komornim koncertima s umjetnicima kao što su Lidija Ljubičić, Goran Tudor, Bruno Philipp, te pomažući brojnim studentima u njihovom daljnjem razvoju i umjetničkom oblikovanju.  

50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Jedan sat prije koncerta učenici i studenti uz predočenje valjanog dokumenta mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn ukoliko je preostalo ulaznica.