Događanja

12.
veljače 2018.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

51. TRIBINA "DARKO LUKIĆ" MLADI U LISINSKOM
ABDUL-AZIZ HUSSEIN, klarinet
VALENTINA ČANŽAR, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
MLADI U LISINSKOM & HDGU 2017./2018.
 
ABDUL-AZIZ HUSSEIN, klarinet
VALENTINA ČANŽAR, klavir
 
Program:
Camille Saint-Saëns: Sonata za klarinet i klavir, op. 167
Edison Denisov: Sonata za klarinet solo
Tena Ivana Borić: A-D-H-D za solo klarinet
****
Claude Debussy: Première rhapsodie
Robert Schumann: Fantasiestücke, op.73
 
Abdul-Aziz Hussein (1992.) usavršava se na Conservatoire à rayonnement régional u Versaillesu u klasi Philippa Cupera. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Davorina Brozića. Glazbeno obrazovanje počeo je u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zaprešiću, a nastavio u Srednjoj glazbenoj školi Vatroslaav Lisinskog u Zagrebu, gdje maturira 2011. u razredu Brune Philippa. Iste godine upisuje studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Milka Pravdića. Tijekom studija bio je na međunarodnoj razmjeni studenata na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi Tadeja Keniga. Dobitnik je sedam prvih nagrada na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, od kojih su četiri na regionalnim, a tri na državnim natjecanjima. Godine 2010. sudjeluje na izboru predstavnika Hrvatske za Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika u Beču. Na Međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu 2015. godine osvaja prvo mjesto u najvišoj kategoriji klarinetista. Godine 2016. pobjednik je 5. Natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Za svoje je rad nagrađen i Dekanovom nagradom, Nagradom HDS-a i nagradom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
Valentina Čanžar (1988.) diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine, u klasi Dalibora Cikojevića. Osnovno glazbeno obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića, područno odjeljenje u Zaprešiću, i u klasi Denize Matijević, a srednjoškolsko u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u klasi Ivanke Kordić. Zabilježila je niz nastupa i visokih nagrada na natjecanjima, među kojima se izdvajaju dvije nagrade Mira Sakač za najboljeg mladog pijanista. Uz klavir, završila je i srednju glazbenu školu trube (mentor: Krešimir Fabijanić) u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Trenutačno je zaposlena na Srednjoj školi za umjetnost i dizajn, grafiku i odjeću (glazbeni odjel) u Zaboku kao vanjska suradnica-korepetitorica.
50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Jedan sat prije koncerta učenici i studenti uz predočenje valjanog dokumenta mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn ukoliko je preostalo ulaznica.