Događanja

04.
srpnja 2019.
Četvrtak u 21:00 sati
Mala dvorana

1. ZAVRŠNI KONCERT 29. IASJ JAZZ MITINGA - ZAGREB 2019.

Četvrtak U 21:00
Mala dvorana
Organizator: Glazbena škola Ladislav Račić
Ulaz je slobodan
Ulaz je slobodan
Završni događaji IASJ Jazz mitinga, Zagreb 2019. su koncerti mladih glazbenika, polaznika mitinga, koji će se održati 4. i 5. srpnja.
 
Svake će se večeri tri combo jazz sastava (vokal, saksofon, truba, trombon, glasovir, gitara, kontrabas i bubnjevi) predstaviti svojim izvornim skladbama. U ovim će sastavima nastupiti studenti koji dolaze iz različitih država i jazz akademija, a u pripremi njihovog programa sudjelovali su i nastavnici, sudionici IASJ mitinga.
 
Rock akademija - Glazbena škola Ladislav Račić od 29. lipnja do 5. srpnja 2019. godine u Zagrebu organizira 29. IASJ Jazz miting (International Association Schools of Jazz) koji okuplja profesore, studente i predstavnike najuglednijih jazz akademija i fakulteta iz čitavog svijeta.
Tijekom šest dana susreta održat će se brojna predavanja, majstorske radionice, pokusi combo sastava, ongoing dijalozi, susreti i večernji koncerti. Osim nastupa Davida Liebmana uz Jazz orkestar HRT-a 29. lipnja, održat će se i jam sessions studenata i profesora u klubu Kontesa 30. lipnja te 1. i 2. srpnja.
IASJ miting - Zagreb 2019. sasvim je sigurno najvažniji događaj s područja jazz edukacije u ovoj godini u svijetu.
 
Voditelj programa je David Liebman.
 
Ulazak na završne koncerte je slobodan, besplatna ulaznica preuzima se na blagajni Lisinskog.