Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Neprocjenjiv doživljaj - Zagreb

NENAD BACH BAND I GOSTI

ORGANIZATOR:EXTRA-DAR.d.o.o DATUM I VRIJEME:Petak, 30.11.2012.
u 20:00
PROSTOR:Velika dvorana
NENAD BACH BAND I GOSTI

NENAD BACH BAND I GOSTI

NENAD BACH I GOSTI

KD V. Lisinskog, Velika dvorana, 30.11.2012. u 20:00 h

Organizator: EXTRA-DAR D.O.O.

Nenad Bach Band:

Nenad Bach: vokal, klavir, akustična gitara
Joe DeSanctis: klavijature, prateći vokal, melodika
Richard Lindsey: bas, prateći vokal
Michael O’Keefe: bubnjevi, prateći vokal
Al Orlo: električna gitara


Uz Nenad Bach Band nastupaju još i:

Miroslav Škoro

Arsen Dedić

Klapa Sinj

Radojka Šverko

Marko Tolja


www.NenadBachBand.com


Nenad Bach je skladatelj, pjesnik, producent, pjevač te mirovni i socijalni aktivist, ali iznad svega rock & roll glazbenik. U potrazi za slobodom izražavanja i životnim izazovima odlazi, 1984. g., iz Rijeke za New York. Komunikativan i samozatajan, svestran i specifičan nalazi zajednički nazivnik s mnogim talentima diljem svijeta, od poznatih glazbenika s Bonom i Pavarottijem do svjetskih lidera kao predsjednik Clinton ili Princeza Diana.

Za vrijeme domovinskog rata i poraća zdušno i nemilosrdno lobira za svoju domovinu Hrvatsku kroz javne govore, TV pojavljivana na svim kontinentima, putem web stranice www.croatia.org te kreiranjem pjesme Can We Go Higher?, u prijevodu Možemo li se uzvisiti?, s legendarnim američkim glazbenim i glumačkim zvijezdama poput Martin Sheena, Ellen Burstyn, Richie Havensa, Garth Hudsona, Rick Danka, Indigo Girls i mnogim drugim. Pjesmu i poruku mira čulo je preko 500.000.000 ljudi. Sa istom pjesmom nastupa na Wodstocku 1994. i dobrotvornom koncertu Pavarotti and Friends u Italiji.

Gospodin Bach se ponosi s tim da je rock glazbenik, jer je po njemu to najdemokratičnija glazbena forma koja ne gleda u rasu, religiju ili boju kože, već prihvaća sve koji imaju sličan senzibilitet.

Evo što je napisala Stephanie Silber nakon preslušavanja CD-a All I Want Is Freedom, u prijevodu Sve što želim je sloboda: «To je snažna injekcija rocka prožeta srcem i dušom, prepuna provokativnih tekstova koji prizivaju duh šezdesetih godina te bez straha pitaju i traže odgovore, u uzbudljivom pozivu na akciju, elektrificira, galvanizira, a istodobno očarava.»

A što Vera Fabris nakon koncerta u Brooklynu u veljači 2012.: «Hank Saloon u Boerum Hill, Brooklynu, susjedstvu vlastitog uma, s relativno malim, ali moćnim draguljem koji skriva u njemu. Nenad Bach i njegov band su se savršeno uklopiti, prilagodili okolišu, a njihova glazba promicala je mistiku na jednom nedvojbeno osnažujućem načinu. Ne može se izbjeći, a da se čovjek ne pita – Da li publika zna da je pjesmu 'Vukovar', o hrvatskom gradu koji je postao simbol besmislenog uništavanja, doveo u Brooklyn gospodin Bach i njegov band u obliku Feniksa, koji se uzdiže iz pepela, samo kako bi se uklopili... činilo se kao da je ritam Vukovara, kao i drugih pjesama, postajao sve brži i brži, a njegova tekstura ojačala. Atmosfera je sve više podizala raspoloženje i optimizam, kakve su i ostale pjesme bile. Emocija je, u isto vrijeme, paradoksalno bila teška i lagana, uvijek znakovita, pozitivna i elegantna. U takvom okruženju, što je gotovo postalo kompatibilno, u svojoj veličini, s bezvremenskom crno bijelom fotografijom John Wayne-a koja je visjela na zidu. Nenad Bach i njegov band je osvojio Hank's Saloon s takvom sigurnošću koja dolazi samo u nekim odabranim vremenima.»

Nakon gotovo 30 godina provedenih u svijetu, u potrazi za slobodom, obišavši globus uzduž i poprijeko, Nenad po prvi put dolazi u Hrvatsku sa svojom grupom Nenad Bach Band. Vrijeme je da ne samo Brooklyn već i Zagreb i Hrvatska čuje pjesmu Vukovar te dozna iz prve ruke zašto je svijet zaintrigiran čovjekom sa šeširom ravnog oboda i zašto voli i cijeni ovog hrvatsko američkog umjetnika.