Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Neprocjenjiv doživljaj - Zagreb

Red Bull Flying Bach

ORGANIZATOR:Red Bull Adria d.o.o. DATUM I VRIJEME:Subota, 5.5.2012.
u 20:30
PROSTOR:Velika dvorana

Cijene ulaznica: 50,00 kuna , 90,00 kuna , 190,00 kuna i 290,00 kuna

Red Bull Flying Bach

World Tour 2012

 

Red Bull Flying Bach
 
Tipke klavira daju ritam za energične pokrete, plesne vratolomije prate Bachovu fugu…Red Bull Flying Bach okrenuo je svijet naopako i spojio ono što se činilo nespojivim - klasičnu glazbu i breakdance. Europska turneja 2011. bila je rasprodana, a sada je vrijeme da najnevjerojatniji spoj kulturnog naslijeđa nadahne publiku diljem svijeta. 
 
Suprotnosti se zaista privlače! Svjetske breakdance legende, skupina Flying Steps, i operni redatelj Christoph Hagel, svijetu će u 70-minutnoj predstavi pokazati da se energične breakdance figure s baroknim fugama Johanna Sebastiana Bacha slažu kao prst i nokat, a publika diljem svijeta imat će priliku opušteno uživati u čarobnom ugođaju, baš kao uz glazbu dobro ugođenog klavira. Granice su zauvijek pomaknute. Notu po notu, korak po korak, uz klavir, čembalo i ritam elektronske glazbe, ansambl će plesnim figurama preskakivati granicu između ozbiljne glazbe i moderne urbane kulture mladih, povezujući ih onako kako se dosad činilo nezamislivim. Publika će vidjeti i čuti jednu predivnu, nesvakidašnju priču koju će dugo pamtiti. 
 
Prva je, europska turneja predstave Red Bull Flying Bach 2011. oduševila i publiku i kritičare. Sva su mjesta bila rasprodana, a za jednu od predstava u rekordnom roku od svega 50 minuta. 
 
U Europi su granice pomaknute, a sad je vrijeme da spoj baroka i breakdancea osvoji svijet. 
 
O vlastitoj predstavi u nesvakidašnjem stilu skupina Flying Steps je dugo maštala, a dugogodišnja suradnja s Red Bullom je okrunjena i njihov je san dobio krila s kojima će obići svijet.  Osnivač skupine, Vartan Bassil, objašnjava da su se raniji pokušaji povezivanja breakdancea s klasičnom glazbom svodili isključivo na kombinaciju pokreta i ritma. Red Bull Flying Bach je,objašnjava Bassil, nešto sasvim drugačije, jer plesači daju mnogo više od plesa. Udahnuli su život Bachovom Dobro ugođenom klaviru, i pred očima publike pokretom pričaju priču. Redatelj Christoph Hagel dodaje kako se publika od Hrvatske do Japana u predstavu može lako uživjeti, a breakdance figure sjajne su baš kao i Bachove fuge!“
 
S neskrivenim veseljem možemo najaviti da Red Bull Flying Bach na svjetsku turneju kreće upravo iz Hrvatske! Prva će se predstava održati 3. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, a uslijedit će još dvije predstave u Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 5. i 6. svibnja. Nakon Hrvatske, skupina Flying Steps će do kraja godine nadahnuti publiku u još 12 zemalja.