Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Neprocjenjiv doživljaj - Zagreb

ĐELO JUSIĆ: Oratorij
"ISTINA O GRADU SLOBODE"

ORGANIZATOR:HRT DATUM I VRIJEME:Utorak, 6.12.2011.
u 20:00
PROSTOR:Velika dvorana

Cijena ulaznice: 50,00 kn

Pretplatnici ciklusa Sfumato, Sfumato plus
i Majstorskog ciklusa mogu podići besplatne
ulaznice na blagajni KDVL-a

ĐELO JUSIĆ: Oratorij <br/>"ISTINA O GRADU SLOBODE"

ĐELO JUSIĆ: Oratorij
"ISTINA O GRADU SLOBODE"

Svečanost povodom 20. obljetnice neovisnosti Hrvatske i napada na Dubrovnik

U utorak, 6. prosinca u 20 sati Hrvatska radiotelevizija i Grad Zagreb pozivaju vas u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog na svečanost u povodu 20. obljetnice neovisnosti Hrvatske i napada na Dubrovnik koji se dogodio na dan Sv. Nikole, 6. prosinca 1991. godine.

Na programu je oratorij Istina o Gradu slobode skladatelja Đela Jusića inspiriran životom u napaćenom Gradu i njegov dosad neobjavljeni dokumentarni film razaranja Dubrovnika. Briljantna orkestracija uz autentično svjedočanstvo msgr. Želimira Puljića i pjesnički stih akademika Luka Paljetka te potresni dokumentarni snimateljski zapis maestra Đela Jusića koji je i sam bio branitelj svojega rodnoga grada, govore o besmislu rata, obrani, pobjedi i slobodi u čast i na slavu nikad pokorenog Dubrovnika.

U izvođenju glazbeno–filmskog spomenika Istina o gradu slobode koji HRT izravno prenosi na Prvom programu HTV–a, sudjeluju: Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a pod ravnanjem maestra Đela Jusića. Solisti su Martina Gojčeta Silić, mezzosopran i Ivica Barišić, narator.