Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Neprocjenjiv doživljaj - Zagreb

ZA Gorski kotar

ORGANIZATOR:Društvo Goranin - Zagreb DATUM I VRIJEME:Srijeda, 19.3.2014.
u 19:30
PROSTOR:Velika dvorana

Cijene ulaznica: 50 kn

ZA Gorski kotar

Društvo „Goranin“ Zagreb organizira humanitarni koncert ZA Gorski kotar“ , pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, na kojem će nastupiti pojedinci iz javnog, kulturnog, estradnog i inog  života, s ciljem da se podsjetimo, ukljućimo i pomognemo Goranima i Gorskom kotaru, da se podsjetimo na Zeleno srce Hrvatske i u ovim za njega teškim trenucima.
 
1. veljače 2014. godine,  kiša koja se smrzava na tlu padala je u Gorskom kotaru i dogodilo se ono što se događa jednom u 50 godina, Gorski kotar je okovan u led. Stradali su priroda i stanovnici. Gorani su izloženi izolaciji i teškim životnim uvjetima. Stradalo je, točnije uništeno je  drveće, šume i vočnjaci, a za život Gorana infrastruktura koja život znaći. Proglašeno je stanje elementarne prirodne katastrofe. Sve se dogodilo u  jednom danu.
 
Premda dani prolaze i život se polako normalizira, posljedice ostaju. Za oporavak prirode trebati će desetljeća, ali ... Goranima u Gorskom kotaru možemo pomoći i danas. Zato, pridružite nam se 19. ožujka kada će sa nama biti Darko Janeš i Ivan Fiolić Fio, Rajko Dujmić, Krunoslav Kićo Slabinac, Darko Domijan, Ivanka Boljkovac, Marija Mlinar, FA Linđo, Tamburaški orkestar i pjevački zbor Policijske akademije, Vid Balog i Davorin Dretar Drele, SKUD Ivan Goran Kovačić, Klapa Barun, Pero Rogan  mnogi drugi...