Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Neprocjenjiv doživljaj - Zagreb

Gerardo Núňez Quinteto

ORGANIZATOR:KD Vatroslava Lisinskog i ArtAgent DATUM I VRIJEME:Nedjelja, 10.11.2013.
u 19:30
PROSTOR:Velika dvorana
Cijene ulaznica: 100,00, 120,00 i 140,00 kuna
 
20% popusta za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i Metropolitan u Lisinskom te vlasnike Kulturnog pokaza Hrvatske glazbene mladeži

 

 


 


 
Gerardo Núňez Quinteto

Gerardo Núňez Quinteto

Gerardo Núňez, gitara
Carmen Cortés, ples
Pablo Martin, kontrabas
Angel Sanchez, udaraljke
Jésus Méndez, vokal
 
Gerardo Núñez Díaz (1961.) poznati je španjolski gitarist i skladatelj. Iako je prvenstveno vezan uz flamenco, povremeno koketira s klasičnom glazbom i jazzom. Odrastao je u južnoj Španjolskoj, u mjestu Jerezu de la Frontera, gdje je u tamošnjoj glazbenoj školi, koja jedina ima odjel za flamenco, naučio svoje prve note. Već s petnaest godina na gitari je pratio poznate pjevače flamenca kao što su Trio Grigorio el Borrico, Terremoto de Jerez i La Paquera i Mario Maya i drugi. Gerardo Núñez Díaz nastupao je diljem svijeta i surađivao sa svjetski uglednim gitaristima kao što su Erico Raba, Alex de Grassi i Briam Gare, ali i kontrabasistom Eberhardom Weberom i harmonikašem Richardom Gallianom.

Proslavivši se kao solo gitarist i osnovavši Gerardo Núñez Quinteto, ovaj vrsni umjetnik postao je gotovo legendaran među gitaristima. Njegov kvintet virtuozno  i uvjerljivo podjednako interpretira flamenco, jazz i latinoameričku glazbu. Vrsni glazbenici i karizmatična plesačica Carmen Cortés ostavljaju i publiku bez daha.